Træt af singlelivet? 4 mulige grunde til at du stadig er single!

singleliv

Har du nogensinde stillet dig selv spørgsmålet: “Hvorfor er jeg single?”. Der er intet galt med at være single – tværtimod kan det endda i enkelte perioder være meget givende og vigtigt. En af de vigtigste ting, du lærer som single, er først og fremmest at lære at leve og vokse med dét at være alene. Hvis du aldrig har gjort det, er der chancer for, at du aldrig vil have et reelt tilfredsstillende forhold. Vi har kigget på 4 mulige grunde til at du stadig er single.

Vælg altid en partner af de rigtige årsager

At være i – eller starte et forhold – på grund af frygt for ensomhed eller fordi man ønsker at øge sin dårlige selvtillid til det bedre, er aldrig en god grund. Dette fører i stedet til, at man vælger en partner af de forkerte årsager, og derefter undre sig over at forholdet ikke gør én lykkelig. Når man som single er på udkig efter et forhold, er det vigtigt at stille sig selv nogle hårde spørgsmål omkring årsagen til ens singlestatus, hvis det er ufrivillig.

Hvorfor er jeg stadig single?

Dette spørgsmål hjemsøger selv de mest selvsikre personer. Du er ikke alene. Det kommer op, når du har brugt år på mislykkede forhold, og du endelig når det punkt, hvor du ønsker at give op på at finde kærligheden.

Hvis du stiller dette spørgsmål med en negativ tone, som “hvorfor mig?” vil du muligvis ikke få et tilfredsstillende svar. Hvis du derimod spørger dig selv med et åbent sind og virkelig gerne vil kende sandheden, kan det gøre en forskel på, at finde kærligheden, eller forsætte med at være alene.

Her er fire mulige årsager til, at du stadig spørger dig selv, “hvorfor er jeg stadig single?”
Vær hudløst ærlig overfor dig selv, når du overvejer dem. Nogle folk har en tendens til at ”udelade” ting, som gør det svært for dem at se sandheden. Hvis du er i tvivl, kan du eventuelt få noget objektivt feedback eller bede en ven om råd, så du kan komme videre.

Læs også: Dette skal du lede efter hos en partner – 6 centrale kvaliteter

singleliv1. Hyppige undskyldninger

Selvom man måske har mødt en potentiel partner, så vælger mange at fokusere på de negative ting som: “Det tager for meget tid og energi”, “Det fører ingen steder alligevel” eller “Parforhold er ikke for mig, det har aldrig fungeret før – hvorfor skulle det fungere denne gang”?.

For at styrke deres argumenter, bliver der ofte brugt stereotype eksempler såsom “Mænd er kun interesseret i sex”, eller generaliseringer som “forhold gør altid en skuffet” eller “Kærlighed dør altid i sidste ende”. Med denne indstilling opstår der automatisk en grund til ikke at turde at elske og føle sig sårbar.

2. Du har en ambivalent følelse om at indgå et engageret intimt parforhold med en potentiel partner

Selvom at du inderligt ønsker en partner, kan du finde det svært at forlade din komfort zone som single. Vi mennesker har en tendens til at gå efter det som vi føler os trygge ved.

Ambivalens vil forhindre dig i at tage de følelsesmæssige risicis, der er nødvendige for at komme tæt nok på en potentiel partner og elske personen og lade ham/hende elsker dig. Det kan holde dig fra at fuldt forpligte dig til en partner, og kan skabe mistænkelige måder at ødelægge dine forhold på.

Ambivalens vil samtidig få dig til at finde diverse undskyldninger, og rationaliseringer for at du stadig er single og ikke har mødt den rigtige endnu, og det vil være med til at holde dig i en tilstand af bebrejdelse, snarere end at tage ansvar.

3. Du lader dét at finde en partner være vigtigere end at finde lykken i dig selv

Det er en kliché, men det er sandt: Du skal ikke regne med andre end dig selv, til at gøre dig glad. Lykke kommer indefra, og du er nød til at føle dig glad før du kan give dig fuldt ud til an anden person. Hvis du har en tendens til at være meget negativ, den som altid ser glasset som halvt tomt, kommer intet til at ændre sig, selvom du finder den helt rigtige.

Det hele ser måske lyst og rart ud i starten af jeres parforholds fase, men når forelskelsen har lagt sig og i kommer ind i en hverdags rytme, begynder du at se den virkelige verden med alle de forskellige udfordringer og prøvelser, som der jo altid vil være i parforhold. Her vil du ikke længere kunne overleve af det “lykke fix” som der overskyggede alle dine bekymringer og negative tanker i starten af forholdet.
Din negative holdning vil muligvis komme tilbage, og du vil blive hængende med en følelse af elendighed igen. Det er derfor vigtigt at du giver dig selv tid og acceptere at du er single, indtil du er klar til at involvere dig i et seriøst forhold.

4. Sætter du grænser i et forhold?

Hvert forhold, du involverer dig i kræver at du sætter en vis form for grænser. Uanset om det er din frisør, din læge eller din mor, er der ”regler”, som er naturligt at have i alle slags forhold.

Hvis du lader potentielle partnere slippe af sted med at bryde de regler du har brug for, for at føle dig tryg og elsket, kan du ende op fuld af vrede og blive følelsesmæssigt forvirret.

Grænser, som disciplin, skaber frihed. Hvis du ikke har visse standarder i dine parforhold, kan du være offer for en andens dårlig opførsel.

Læs også: Dating på nettet skaber solide forhold

Åben dig op

Udfordringen er, at udfordre og overvinde vores fordomme til at give andre mennesker (og dig selv) en fair chance. Dette kan være nemmere sagt end gjort, hvis du har indgroede vaner. Selv hvis du lukker en partner ind i dit liv, er det nemt at falde ind i en gammel vane, så snart forholdet bliver mere alvorlig. Det er din frygt og forsvars mekanisme der sættes i gang, og ubevidst forhindrer dig i at opleve ægte kærlighed. Dette er menneskeligt – ingen er perfekte. Du har måske en tendens til at begynde at fokusere på din partners fejl eller vælge ikke at åbne dig op og være sårbar. Men det er netop disse faktorer, der kan give dig mulighed for at opleve et intens og lidenskabelig forhold – dette sker, når du tillader dig selv at blive såret og acceptere din partner for det bedre eller værre.

“Hvorfor er jeg stadig single?” Det er et godt spørgsmål at spørge dig selv om, og du skal ikke være bange for svaret. At se i øjnene, hvad der egentlig holder dig tilbage, er muligvis den eneste måde at flytte dig tættere på at opnå den kærlighed, du ønsker.

find kærlighedenTillad dig selv at blive forelsket

Det er videnskabeligt bevist, at kærlighed og berøring kan mindske smerter, stress, og fremskynde heling. Ensomhed er blevet en udbredt sygdom, der forkorter livet og gør os mere deprimerede end nogensinde.

Hvis du er på udkig efter et langvarigt forhold, men er alene – så bebrejd ikke andre som årsagen til problemet.

Du skal i stedet fokusere på at kigge ud over dine egne fordomme og indgroede ideer. Stop med at leve i frygt for at blive såret og løbende beskytte dig selv – i sidste ende forhindrer du kun dig selv fra at opleve en tilsvarende stærk lykke. Et forhold vil ikke gøre at du mister din selvstændighed og identitet – det kan i stedet for gøre dig stærkere end nogensinde.

I et sundt parforhold, vil du trives, udvikle dine hobbyer og opdage nye ting om dig selv.

Tilmeld dig i dag for at møde andre singler, der er klar til at opfylde den kærlighed!

Om forfatteren: Sophie Eliasen

Sophie Eliasen er redaktør hos PARTNERMEDNIVEAU.

Läs mer artiklar skrivna av Sophie Eliasen