Hvad vil kvinder have? – dating tips for mænd

Dating tips

Hvilke forventninger har den moderne kvinde egentlig til, hvordan den første date skal foregå? Er du også i tvivl om spørgsmål som: Hvor skal jeg invitere hen? Hvem skal betale regningen, og hvordan giver man en god kompliment? Hvis ja, så læs videre her, hvor vi har samlet et par tips til et godt første møde, der også forbedrer dine chancer for en date nummer to.

Planlæg din date

Alle ved, at den første date er vigtig. Du vil gerne gøre et godt indtryk fra start, men hvordan skaber du en succesful date? Hvad vil kvinder have i dag? Svaret er selvfølgelig ikke entydigt, men afhængigt af, hvilken kvinde, du skal på date med. Dog er der et par vigtige tips, der er værd at overveje.

Hold det enkelt

Planlæg, men gør det enkelt. Første date handler om at skabe en kontakt og se hinanden an. Hvis I ikke har mødt hinanden før face-to-face, kan det være godt at holde daten forholdsvis kort og simpel, for eksempel ved bare at mødes til en kop kaffe. Det er mere overskueligt for jer begge og mindre stressende end at planlægge en romantisk middag, hvilket helt sikkert også er, hvad kvinder vil have, men gem den til senere, når I kender hinanden lidt bedre.

Vælg det rette sted

Undersøg et par forskellige mødesteder, der har en god atmosfære. Vælg et sted, hvor der er størst sandsynlighed for, at I begge vil føle jer tilpas. Forhør dig eventuelt med din date, om hun er med på at mødes på det sted, du har fundet.

Første date – hvem betaler?

At være en gentlemand og betale regningen på første date holder stadig i 2014. Det viser både udenlandske og danske undersøgelser. I den seneste rundspørge, lavet af PARTNERMEDNIVEAU, om forventninger til første date, mente under 1 % af deltagerne, at kvinden skulle betale for daten. Så der er tilsyneladende nogle punkter, omkring hvad kvinder vil have, der forbliver uændrede.

En større videnskabelig undersøgelse fra 2013, foretaget af det amerikanske universitet Wellesley College1, viste samme tendens: Ud af 17.000 kvinder og mænd, svarede 44 % af kvinderne, at de forventede, at manden betalte for den første date. Men bare rolig, det er ikke noget, som du skal blive ved med! Undersøgelsen viste nemlig også, at de fleste af kvinderne gerne vil deles om regningen senere i datingforløbet.

Hvad vil hun gerne høre?

Tænk i stedet, at hun gerne vil høres. Dette er hvad kvinder vil have på en date – ligesom mænd. Pas på med ikke at tale for meget om dig selv. Det kan ske, når vi føler os nervøse, at vi fokuserer for meget på at holde samtalen kørende, så det ender i monolog i stedet. Engagér dig i samtalen ved både at lytte og dele – men vent med de private emner som ekskærester og dårlige vaner. Dette er vigtige emner at dele i et forhold, men ikke på den første date. Spørg ind til hendes arbejde og hvordan hun bruger sin fritid. Det viser din interesse i hendes person, og er med til at give dig et bedre indtryk af, hvor meget I har tilfælles.

Den nyeste hjerneforskning giver dig et ekstra tip til, hvad kvinder vil have. Svaret er humor! Ifølge studier fra Standford University School of Medicine 2, viser kvinders hjerner større aktivitet i belønningscentrene (mellemhjernen og amygdala), end mænd, når de bliver udsat for humor. Nogle hjerneforskere mener endda, at humoren spiller en så stor rolle, at kvinder vurderer en mands genetiske egnethed som partner og forælder udfra hans evne til at få hende til at le.

Giv hende den rigtige kompliment

Alle bliver glad for en kompliment,men den skal være oprigtig og timingen passende. Nogle har svært ved at tackle det, og bliver generte, så tænk over, hvilken type personlighed din date har. En kompliment skal være skræddersyet til den person, der skal bære den. Men vi har samlet de fire vigtigste punkter, der hjælper dig til at give den helt rette kompliment:

1. Klar formulering – ved første date, hvor I ikke kender hinanden så godt endnu, er det bedst at undgå dobbeltbetydninger og i stedet bruge klare udtryk.

2. Overdriv ikke – for mangle komplimenter kan komme til at lyde uoprigtigt, eller at du er nervøs. Desuden kan det skabe en forventning om komplimenter, som du i fremtiden ikke kan leve op til. Hvad kvinder vil have opstår også af de forventninger du selv er med til at bygge op omkring jeres forhold fra start af.

3. Vær personlig, men ikke for privat – selvom det er venligt ment, er der nogle komplimenter, der kan gå for tæt på, i forhold til den relation I på nuværende tidspunkt har til hinanden.

4. Tænk på tonen – tonen og måden du bruger din stemme på, når du giver en kompliment, udtrykker din overbevisning. En forkert betoning kan ende med at lyde sarkastisk, eller at lyde overrasket over hendes evner i en særlig situation kan virke nedgørende.

Hvad kvinder vil have, er den rigtige kompliment, som er klart formuleret både ordmæssigt og i toneleje, den er oprigtig og givet på det rette tidspunkt og i den rette ”dosis”. Den er personlig, med respekt for din dates private grænse, det vil sige tilpasset det niveau af fortrolighed, som I deler på det givne tidspunkt.

Er du klar til at invitere ud på første date? Har du gode tips til andre mænd om, hvordan man får en succesfuld date?

Kilder

1.Who Pays for a Date? Daters Have Conflicted Feelings, August 14 2013: http://www.wellesley.edu/news/2013/08/node/37095

2. Women are born to date funny men, The Telegraph, 26.07.2013: http://www.telegraph.co.uk/women/womens-life/10203852/Women-are-born-to-date-funny-men.html

Om forfatteren: PartnerMedNiveaus redaktion

PartnerMedNiveaus redaktion består af en gruppe engagerede skribenter, der rådgiver vores brugere om kærlighed, parforhold og singleliv.

Läs mer artiklar skrivna av PartnerMedNiveaus redaktion