Fra dating til parforhold – 5 tegn på at din dating periode er opbrugt

Dating faser

Hvornår går man fra at date, til at være kærester? Og hvornår ved man, om det er et seriøst forhold? Disse er helt almindelige spørgsmål, at stille sig selv i starten af et forhold. Hvad er forskellen på at date nogen, og være i et forhold med den person? For nogle, er der måske ikke stor forskel på de to ting. Andre mener at ordet dating, indebærer mindre engagement og muligheden for at se forskellige mennesker, mens det “at være i et forhold”, forstås som en mere seriøs relation.

Overgangen fra dating til forhold, kan være en svær fase at takle for nogle, mens det kan føles helt naturligt for andre. I starten af alle dating faser, er det helt normal at være i tvivl om, hvor man står i forhold til hinanden. Denne periode er spændende, men den kan også være et følelsesmæssigt ræs.

Dating faser – er næste skridt, vejen mod et parforhold?

Har I været på flere, end bare et par dates? Har I haft nogle dybe samtaler til langt ud på natten? Og har I klaret jer igennem nogle af parforholdets små prøver ? Som de første uenigheder og gnidninger, men stadig var i stand til at finde en løsning på problemet? Så er det tid til at vurdere, om denne flirt I har, er mere end bare noget flygtigt.

Læs også: Klar til sexliv med din nye partner?

Her er 5 tydelige tegn, på at det kunne være tid til at definere jeres fremtiden sammen:

1. Er I en del af hinandens verdener, men stadig skaber plads til hinanden?

Det er vigtigt, at du og din potentielle partner, har jeres egen verden, kun I to deler. Dette er et sted, der er intimt og hvor I deler interne vittigheder og samtaler, som kun I vil forstå.
Det er samtidigt også vigtigt, at skabe plads til at være jer selv, og tilbringe tid fra hinanden. Husk på, at du ikke kun er i et forhold, men at du også er et selvstændigt menneske, med dine egne personlige interesser og gøremål. At tilbringe tid fra hinanden, er faktisk med til at styrke jer som par, og styrke jeres tillidsforhold.

2. Giver I hinanden opmærksomhed i det offentlige rum?

Undervurder aldrig, når du eller din potentielle partner viser hinanden opmærksomhed offentligt.
Har du ikke noget problem, med at nævne din partner i dine statusopdateringer på Facebook eller tilføje billeder af jer sammen, på din Instagram profil? Så kunne det godt tyde på, at forholdet har bevæget sig væk fra dating-stadiet.
Hvis du er en af dem, som ikke er aktiv på de sociale medier, er der selvfølgelig andre måder at lade verden vide, at I er glade for hinanden. For eksempel at tale om hinanden i familie og venners selskab eller endda introducere hinanden overfor jeres nærmeste. At kysse og holde i hånd offentligt er også et stort skridt mod parforholdet. Dit forhold er begyndt at få seriøse træk, når du og din potentielle partner stolt viser hinanden frem, som betydningsfulde overfor andre i det offentlige rum.

3. Gør I lidt ekstra for hinanden?

Du ved, det er positivt, når din date tager sig tid og kræfter, til at gå den ekstra mil for at gøre dig glad. Dette betyder ikke kun, at købe materielle ting, som en halskæde eller taske, du muligvis har snakket om i længere tid. At lave en dejlig middag, eller dukke op med to biografbilletter på en grå og kedelig mandag, viser at du er spontan og villig til at bruge tid på din date, selv efter en lang og udmattende arbejdsdag . Ofte er det også nok, bare at holde om hinanden, spørge ind til hans eller hendes dag og lytte. Dette viser overskud, omsorg og at du rent faktisk interesserer dig for din date. Det er tit de små positive ting i hinandens hverdag, der gør den ekstra forskel.

4. Stoler I på hinanden?

Et af de vigtigste tegn på et stærkt forhold, er at I har tillid til hinanden. Intet forhold er uden sine op- og nedture og udfordringer, men når din partner udtrykker, at han eller hun holder meget af dig, skal du ikke høre en stemme indeni sige, virkelig? Hvis dette er en reaktion du genkender, er det vigtigt I taler sammen, og bliver enige om, at I er noget til det punkt hvor I kun ser hinanden. Derved undgår I tvivl, mistillid og jalousi, der måske kun er opstået på grund af misforståelser mellem jer. Noget af det, der gør jeres forhold allerstærkest er, at I kan være åbne og ærlige både, når det går godt, og når det er lidt sværere for jer.

5. Er du på hjemmebane, når I er sammen?

At glemme hvordan en person har fået dig til at føle, er næsten umuligt. I et forhold er lidenskab og stærke følelser noget af det vigtigste mellem jer. At være i din potentielle partners selskab, skal være som at komme hjem: Sikkert, komfortabelt og afslappet. Du sover bedre om natten vel vidende, at han eller hun er der. Der er dybest set ingen anden, du hellere vil bruge din tid med, og når I to er sammen, er du gladere.

Hvis disse 5 tegn er en del af dit dating liv – Så gør dig selv en tjeneste og indled the talk

Næsten alle nye forhold, der varer mere end et par måneder, står overfor en masse spørgsmål. Du og din partner bliver nødt til at konfrontere hinanden, omkring seriøsiteten i jeres forhold. Dette indebærer spørgsmål som ”Er vi bare venner eller mere end det?”,”Er det udelukkende dating eller er vores forhold bare afslappet?”, ”Hvad er niveauet præcist, med hensyn til vores forpligtelser til hinanden?” De fleste bekymringer forsvinder, når beslutningen om et gensidigt kærlighedsforhold bliver taget. Dette bliver også vendepunktet, hvor I kan begynde at føle jer mere afslappet og sikre på hinanden.

Om forfatteren: Sophie Eliasen

Sophie Eliasen er redaktør hos PARTNERMEDNIVEAU.

Läs mer artiklar skrivna av Sophie Eliasen