10 essentielle hemmeligheder bag et lykkeligt forhold – sådan gør du!

kærlighed

Uanset om du er single, dater, eller er i et seriøst forhold, så har vi guiden til dig, som ønsker at få, eller bevare et lykkeligt parforhold. Parforhold er ikke altid lige nemme. Alle de mange Ambitioner og frihed vi har i denne tid, har gjort, at et langvarigt forhold er blevet en mere sjælden begivenhed i dag, end før i tiden. Når dette er sagt, er der selvfølgelig også mange par, hvor forholdet holder i længere tid, end vi overhovedet kan forestille os. Her kan du høre mere om, hvordan du bevarer lykken i dit parforhold, og hvad hemmeligheden bag et lykkeligt forhold er.

Der findes ingen perfekte parforhold – kun perfekte øjeblikke

Ingen par befinder sig i et perfekt forhold, uden problemer og uenigheder. Lykke i et forhold, er glæden over situationer, som er skabt af parret. intet parforhold er udelukkende glade dage, og tilfredshed. Der kan være øjeblikke af lykke, og øjeblikke af problemer og konflikter.
De par, der kender hemmeligheden i at balancere både lykke og problemer, nyder livet og har et bedre parforhold. Når der er spændinger og problemer mellem par, kan mange tro, at deres lod i livet er bestemt til at falde for den forkerte partner, og at de befinder sig i det forkerte forhold.

Du former dit eget parforhold

Hvad enten du er gift, eller har været sammen med din partner i en kortere periode, skal parforhold plejes med en positiv tone. Parforhold er forskellige, og der er ingen klare regler at gå efter, dog kan visse retningslinjer hjælpe dig mod et lykkeligt forhold.

Når to mennesker finder sammen, håber de på, at de har fundet den eneste ene, og ønsker selvfølgelig et langvarigt forhold med den person. Men mange af os går fra hinanden efter et stykke tid, og går på jagt efter en ny partner. Men hvad er egentlig hemmeligheden bag de langvarige forhold? Her er 10 hemmeligheder bag lykkelige forhold, som du kan bruge til din fordel.

nummer Måden lykkelige par giver og modtager opmærksomhed på, er en af de vigtigste faktorer i et intimt parforhold.

Menneskers behov for opmærksomhed overgår mange andre behov. Så blot ved at give din partner opmærksomhed, vil du gøre dit forhold eller ægteskab en del bedre. Der er dog ikke bare tale om generel opmærksomhed, men hemmeligheden er netop, at det skal være den slags opmærksomhed, som din partner sætter pris på. For eksempel, hvis du bader din partner med kys ved enhver lejlighed, kan det føles godt for dig, men det kan måske gøre, at din partner føler sig overvældet. Hemmeligheden er netop, at du skal være opmærksom på, hvad din partner virkelig sætter pris på.

nummer to Lykkelige par kommunikerer på bedste vis, hvilket er essentielt i dit parforhold.

Formålet med at kommunikere er ikke kun at videregive oplysninger. Du kommunikerer også for at skabe en følelse af intimitet, både følelsesmæssigt og seksuelt. Kig dybt ind i hinandens øjne, du vil se par gøre dette, når de først bliver forelsket, og den følelse er vigtig at få frem en gang imellem. At stirre ind i din partners øjne, uden at sige noget, bekræfter virkelig overfor din partner, at han/hun eksisterer i din verden. Hold, kærtegn og massér hinanden. Rør din partner på mange uventede måder, uden at gøre det seksuelt. Berøring stimulerer frigivelsen af oxytocin, et sammensat hormon, som skaber en følelse af tillid og sikkerhed.

nummer tre Lykkelige par tilgiver altid hinanden.

Det er svært at tilgive og glemme, men i et lykkeligt forhold, tilgiver man altid hinanden og lader problemet ligge efterfølgende. Når man har gjort noget forkert, og såret sin partner, giver man altid en undskyldning, og den forurettede accepterer den undskyldning.

Læs også: Flirt guide – behersk kunsten!

nummer fire Lykkelige par nyder hinandens selskab på alle måder.

Det er ret så simpelt. Lykkelige par kan lide at være sammen, snakke sammen, gøre ting sammen. At deles om tingene er hvad et lykkeligt forhold handler om, og det kan gøre hverdagen en del sjovere.
Hverdagens gøremål: At deles om hverdagens gøremål er med til gøre kedelige opgaver hyggeligere.
Nye aktiviteter med din partner: At deltage aktivt i nye aktiviteter er med til at stimulere dopamin kredsløb i hjernen, der tilskynder følelser af romantisk kærlighed. Dette stimulerer også testosteron kredsløb (hos mænd og kvinder), og skaber det rette kemiske miljø for et godt sexliv.
Vær opmærksom på dig selv: Snak om dig selv, og hvad der foregår i din verden. Denne form for udveksling er forskellig for mænd og kvinder. Kvinder kan lære at acceptere, at nogle mænd gør det på en anderledes måde en kvinder, og nogle mænd kan lære af kvinder, hvordan man skaber intimitet uden sex.

nummer fem Lykkelige par mestrer kunsten at skændes på en ordentlig måde.

I en konflikt skal du være fair og rationel. Når to mennesker lever sammen kan de have forskellige meninger, og det kan føre til uenighed. Lykkelige par skændes, men gør det på en måde, der efterlader forholdet stærkere, ikke svagere. En teknik, du kan bruge er, at være meget opmærksom på dit ordvalg. Et eksempel fra University of California (Berkeley), har forskere kigget på lykkelige par og opdaget, at de har tendens til at bruge “vi”, “os” og “vores” i diskussioner, i stedet for “I, “mig” og “mine”. Resultatet af dette viste, at de var mindre tilbøjelige til at føle sig stresset efter konflikten, end par der brugte ental pronominer. Brugen af flertal pronominer under en diskussion hjælper par til at føle, at de er på samme hold, i modsætning til at være modstandere.

nummer seks Lykkelige par lærer, udvikler sig og vokser sammen

Succesrige par tilslutter sig hinandens styrker og interesser. Hvis en partner bliver mere sundhedsbevidst, gør den anden i mange tilfælde også. Hvis en partner finder en ny hobby, bliver den anden partner støttende og involveret. Slutresultatet giver et stærkere følelsesmæssigt bånd og en dybere kærlighed til hinanden.

nummer syv Lykkelige par bevarer humoren i parforholdet humor

Hvor meget lykkeligere ville du være, hvis der var mere latter i dit parforhold?
Et godt grin kan ændre betydningen af stort set alt. Det løfter stemningen og forbedrer øjeblikket, blot ved at ændre dit humør. Det kan også normalisere tingene, samt potentielt skabe en følelse af fællesskab. Latter er en stærk modgift mod stress, smerte og konflikt. Intet virker hurtigere, eller mere pålideligt, end at bringe dit sind og din krop tilbage i balance end et godt grin.
Humor og kommunikation styrker dit parforhold ved at udløse positive følelser og fremme følelsesmæssig tilknytning til personen. Når vi griner med hinanden, er en positiv tilknytning oprettet. Dette virker stærkt mod stress, uenigheder og skuffelse.
Med så meget magt til at helbrede og forny, er evnen til at grine let ofte et godt hjælpemiddel for at overvinde problemer, og forbedre dit parforhold. humor er hemmeligheden bag et lykkeligt forhold eller drømme ægteskabet.

Læs også: Siger mænd eller kvinder “jeg elsker dig” først?

nummer otte Lykkelige par viser empati overfor hinanden

Empati er evnen og kapaciteten til at observere, genkende og reagere på hvad en anden føler. Vi har i vores hjerne et sæt af nerveceller, som hjælper os til at gøre netop dette. Dine spejlneuroner, samt din fantasi, hjælper dig til at gå i din partners sko.
At udvise empati for din partner er vigtigt, især under diskussioner. Det kan også være med til at berolige din partner, hvilket hjælper til at få en heftig diskussion ned på et mere dæmpet og forstående niveau.

nummer ni Lykkelige par stopper aldrig med at date.

En vigtig ting som gør parforhold lykkelige, er evnen til at holde romantikken i gang. Nogle sætter en aften af om ugen for at gå på date, andre planlægger romantiske getaways med jævne mellemrum, mens andre stadig mødes de fleste eftermiddage til en kop kaffe efter arbejde, eller i frokostpausen.

nummer ti Lykkelige pars definition af kærlighed er respekt og omsorg

Du kan fortælle din partner, at du elsker ham eller hende, men det er svært at definere kærligheden, som den egentlig er. Der er ingen følelse som kærlighed. Det kommer som en pakke, der omfatter respekt, omsorg, engagement, tilgivelse osv. Udtryk dine følelser, gennem snak og berøring, når det er muligt, for at få den anden til at føle intensiteten af din kærlighed. Tag aldrig kærligheden for givet, og vis altid din partner, at du elsker ham/hende. Det siges, at kærlighed er defineret som respekt og omsorg. Når din partner føler, at du er ligeglad med ham/hende, eller at du ikke giver den respekt, som din partner fortjener, forekommer der som regel usikkerhed og tvivl i forholdet.

Der er mange muligheder for at skabe et lykkeligt parforhold Lykkeligt forhold

Forhåbentligt når du har læst dette kan du godt se, hvor mange muligheder, du har til at skabe den intimitet og disse særlige følelser. Brug dem alle, til at finde din opskrift på et lykkeligt ægteskab eller parforhold.

Hvad mener du der skal til, for at skabe et lykkeligt parforhold? Del gerne dine råd og erfaringer nederst i kommentarfeltet!

Om forfatteren: Sophie Eliasen

Sophie Eliasen er redaktør hos PARTNERMEDNIVEAU.

Läs mer artiklar skrivna av Sophie Eliasen