Afrodisiakum – hemmelige tricks til at øge tiltrækningskraften?

Afrodisiakum

Ordet afrodisiakum lyder måske lidt mere eksotisk end det egentligt er. Du behøver ikke at rejse til Asien eller Sydamerika for at finde et afrodisiakum. Dit lokale supermarked har sandsynligvis præcis, hvad du søger. Læs mere om, hvad et afrodisiakum er, hvor det kommer fra og hvilken effekt det kan have på os.

Hvad er afrodisiakum?

Ordet ”afrodisiakum” kommer fra navnet Afrodite – den græske gudinde for kærlighed, frugtbarhed og skønhed. Ifølge den græske digter Homer er Afrodite datter af Zeus og Dione, mens tidligere litteratur fra omkring 700 f.kr. hævder at hun er født i havet af Uranos’ sæd. Hendes navn kommer af det græske ord afros som betyder skum, og derfor bliver hun også ofte kaldt den skumfødte. Afrodisiaka er en blanding af krydderier, urter og saft eller lignende produkter, og fødevarer, der menes at øge nydelse.

Kendt afrodisiakum

Østers
En delikatesse for nogen, afskyeligt for andre; østers er et af de mest kendte afrodisiaka. Man kan muligvis se en sammenhæng mellem østers og myten om, at Afrodite er født af havet. Derfor er andre af havets frugter også klassificeret som et afrodisiakum. Østers øger muligvis testosteronniveauet i kroppen. Hormonet testosteron er en vigtigt faktor i den kemiske baggrund for både kvinder og mænds sexlyst, og øges af østers fordi de har et højt indhold af stoffet zink.

Mørk chokolade
Chokolade er en delikatesse, som længe er blevet forbundet med kærlighed, romantik og begær. Chokolade har i århundrede været kendt for at være den mest romantiske gave, og har ligeledes et legendarisk ry for at være et kraftigt afrodisiakum. At chokolade skulle vække nydelse skyldes indholdet af koffein, theobromin og tryptofan. Takket været disse stoffer føler man sig mere glad og har større velvære. Det sidste og måske vigtigste stof i chokolade er fenyletylamin, et stof som kroppen selv producerer i store mængder, når vi er forelskede. Fenyletylamin kan påvirke humøret og giver en følelse af både glæde og eufori.

Chocolate strawberries oysters champagne and love Jordbær
Jordbær forbindes også tit med romantik, og man ser ofte jordbær på roomservicemenuen på hoteller eller i picnickurven til skovturen. Jordbær er rige på C-vitamin, som kan give dig en følelse af vitalitet. Har du lyst til at gøre din partner både sund og sexet, skulle du måske overveje at tage jordbær med på jeres næste date.

Champagne
Hvis du skulle vælge en drikkevare til et vigtigt romantisk øjeblik, hvad skulle det så være? Champagne selvfølgelig! Alkohol kan i sig selv være med til at øge begæret, da det ofte varmer kroppen op og giver større selvtillid. Men den eneste alkoholiske drik, der er kendt for at være et afrodisiakum, er dog Champagnen. Dette skyldes højest sandsynligt, at de fleste forbinder champagne med romantiske film og musik. Champagne er endda associeret med elegance og begejstring – men pas på! Hvis du vil have held med at finden den eneste ene er det ikke en god ide at overforbruger dette elskovsmiddel. I stedet vil der være risiko for, at du ødelægger den gode stemning.

Anti-afrodisiakum

Der findes ting man kan indtage, som er kendt for at have en vis kærlighedseffekt, mens andre kan have den komplet modsatte virkning. Salat, kål, og bælgfrugter siges at reducere lysten. Hvis du har mødt en spændende person via dating på nettet og planlægger en romantisk middag, er det måske sikrest at satse på østers, jordbær og chokolade, og undgå bønner og linser – især hvis du gerne vil forføre nogen. Check dog først om din date har bær- eller skaldyrsallergi, og i så fald find et lækkert, sundt alternativ.

Placeboeffekt

Afrodisiakum har ingen målbare effekter, men mange mennesker fortsætter med at tro på, at urter eller fødevare kan have en ”kærlighedseffekt”. Selvom det ikke er videnskabeligt bevist, kan ens egne følelser og overbevisninger påvirke lyst og begær mere end man skulle tro!

Har du et yndlings-afrodisiakum?

Om forfatteren: PartnerMedNiveaus redaktion

PartnerMedNiveaus redaktion består af en gruppe engagerede skribenter, der rådgiver vores brugere om kærlighed, parforhold og singleliv.

Läs mer artiklar skrivna av PartnerMedNiveaus redaktion