Dating på nettet – Hvorfor så populært?

Dating på nettet

Rigtigt mange danske singler benytter sig af netdatingsider, når jagten på kærligheden sætter ind. Hvorfor har singler ikke bare i Danmark, men over hele verden, taget netdating til sig i så stor stil? Svaret er enkelt: Det virker! Men hvordan? Læs her om undersøgelser, der sammenligner lykke og stabilitet både i parforhold med begyndelse på nettet og udenfor, og lær tilmeldnings- og matchmakingprocessen lidt bedre at kende.

Dating på nettet giver lykkeligere parforhold

I bogen ”Double Click: Romance and Commitment Among Online Couples” analyseres romantik og forpligtelse blandt par, som hellere vil opleve kærlighed ved første klik end kærlighed ved første blik. Forfatteren Andrea Baker undersøger, hvordan det er muligt at blive forelsket i nogen, man aldrig har mødt, og hvorfor denne forelskelse ser ud til at skabe lykkeligere og længerevarende forhold.

”Forhold, som starter i den virtuelle verden, har ofte et mere solidt grundlag i form af delte emotioner og indre tanker”

De som søger en partner igennem dating på nettet, har et helt andet udgangspunkt, end de som ikke gør, eftersom muligheden for fysisk nærhed og oplevelsen af spontan reaktion på udseende ikke er til stede. ”Forhold, som starter i den virtuelle verden, har ofte et mere solidt grundlag i form af delte emotioner og indre tanker” siger Baker. Hos PARTNERMEDNIVEAU sørger en videnskabeligt baseret personlighedstest, specifikke søgekriterier og alt i alt 283 spørgsmål for, at du kun bliver præsenteret for partnerforslag, som deler dine holdninger og mål for livet.

Kompatibilitet er ikke overvurderet

Derfor er det ikke mærkeligt at Bakers forskning tyder på, at par, der mødtes via dating på nettet, har flere ting til fælles, end et par, der mødtes tilfældigt på eksempelvis en bar. To mennesker bragt sammen af PARTNERMEDNIVEAUs matchmaking-algoritme, vil teoretisk set dele de grundlæggende værdier og synspunkter, der gør at de fortolker verden omkring dem på samme måde. De vil have den fordel, at de forstår hinanden bedre, hvilket gør deres forhold mere velfungerende. Desuden vil ”online-par”, have haft en meget bredere vifte af potentielle partnere at vælge imellem, end de ville have haft i “real life”, hvilket naturligvis øger chancerne for, at personlighed og livsstil matcher. Fysisk tiltrækningskraft og kemi tager matchmakingsider ikke højde for, men vi kan introducere personer for hinanden, som har de mest optimale muligheder for at passe sammen og være hinandens “den eneste ene”. Resten et op til dig selv!

Dating på nettet: mere stabile forhold?

Sådan opretter du en profil!

Hvis du leder efter et seriøst parforhold, er dating på nettet en god chance! Efter at have besvaret spørgsmålene i personlighedstesten skal du udfylde din profil, for at give andre et godt indblik i, hvem du er. Nogle mennesker er heldige og finder deres match i første forsøg, men for de fleste tager det tid, energi, beslutsomhed og knofedt. Udfyld din profil, indsæt et fantastisk billede, kontakt så mange partnerforslag som muligt, og date så ofte som muligt. Det kan være hårdt arbejde, men succesen er sublim.

Fysisk tiltrækningskraft og kemi tager matchmakingsider ikke højde for, men vi kan introducere personer for hinanden, som har de mest optimale muligheder for at passe sammen

Spørgsmål?

Brug vores rådgivningssektion! PARTNERMEDNIVEAU lægger regelmæssigt artikler ud med brugbare informationer, tips og perspektiver på dating og parforhold. Du kan læse artiklerne kvit og frit, og måske kan de hjælpe dig videre i din partnersøgning.

Har du prøvet både almindelig dating og dating på nettet? Har du personlig erfaring med fordele og ulemper ved de to metoder?

Tilmeld dig nu!

Om forfatteren: Amalie Strange

Läs mer artiklar skrivna av Amalie Strange