Dette skal du lede efter hos en partner – 6 centrale kvaliteter

Søger partner

Når du er i et godt forhold, er det let at forklare, hvorfor du bliver i det, men ofte er det svært at sige, præcis hvorfor du bliver forelsket i en bestemt person. Hvad skal du egentlig kigge efter når du leder efter en ny partner? Mange søger i bund og grund flere af de samme kvaliteter, selvom alle selvfølgelig har personlige ønsker til deres partner. Der er visse psykologiske træk, du kan sigte efter for at gøre flammen, stærkere, mere lidenskabelig og tilfredsstillende, og samtidigt langt mere holdbar i længden.

Mange af disse kvaliteter vil ikke være så vigtige, når du først møder nogen, men når du begynder at lære daten bedre at kende, er disse værdifulde træk værd at kigge efter. Både hos din potentielle partner, men du kan også lede efter dem hos dig selv. Læs med her for at høre mere om, hvad du egentlig skal lede efter hos en partner.

Vælg din partner med omhug

Du tror måske, at du er på udkig efter en partner, der kun supplerer dig på positive måder, men på et ubevidst plan, er alle ofte tiltrukket af mennesker, som også supplerer dem på negative måder. Uden at vide det, er du nemlig tilbøjelig til at vælge partnere, der passer ind i din eksisterende følelsesmæssige bagage. Mange har også en tendens til at genskabe begivenheder og dynamik, som sårede dem i tidligere parforhold.

Når du vælger en partner, er det vigtigt at bryde fri fra usunde tendenser fra din fortid. Tænk tilbage på forhold, du tidligere har haft, og overvej hvorfor det gik galt. Var din partner alt for styrende? Passiv? Jaloux? Selvom du ikke kan vide, hvilke gode og dårlige egenskaber din næste partner har at byde på, når du først møder dem, er der visse universelle træk, du måske ønsker at kigge efter i en partner.
Ingen forventer at finde en partner, der excellerer i hvert eneste af disse nedenstående områder – ingen er jo perfekt, men her er seks centrale kvaliteter du kan kigge efter i en partner:

Læs også: 10 essentielle hemmeligheder bag et lykkeligt forhold – sådan gør du!

Følelsesmæssig modenhed

Enhver person har fejl og følelsesmæssige bagage. At søge perfektion, bringer dig ingen vegne. I stedet skal du kigge efter en partner, som har en følelsesmæssig modenhed. Det betyder en person, som er villig til at tænke og lære, og som er åben for at reflektere over fortiden og udvikle sig. I den forstand, at de tænker, før de handler. De lader ikke deres øjeblikkelige følelser styre deres handlinger. De er uafhængige og selvsikre, hvilket betyder, at de ikke bruger dig til at fikse deres problemer.

Åbenhed

Sammen med følelsesmæssig modenhed, er en af de ting du skal kigge efter hos en partner, åbenhed over for feedback.
Når et par er villige til åbent at kommunikere deres følelser og reaktioner til hinanden, undgår de at opbygge konflikter og spændinger, der senere kan være med til at skabe afstand mellem dem. Ved at lytte til hinanden, bygger de et solidt fundament for et funktionelt parforhold, der med sikkerhed vil udvikle sig med tiden.

Selvstændighed

Folk begår ofte den fejl at tro, at et forhold er en måde for to personer at blive til en. At prøve på at flette din identitet samme med en partner, er ikke kun dårligt for dig, men dårligt for forholdet. Når par falder ind i en rutine, og giver afkald på deres uafhængighed til hinanden, har ting en tendens til at gå ned af bakke. Denne følelse af fusion dæmper lidenskaben i et forhold. Ved at fastholde jeres individualitet, altså nyde interesser hver for sig, men stadig dele jeres oplevelser med hinanden, og at se venner og veninder alene, holder I romantikken og kærligheden i live.

Grinene parNærværende

Den ideelle partner er ofte kærlig og nærværende på mange niveauer, fysisk, følelsesmæssigt og verbalt. Han eller hun er personlig, anerkendende og demonstrerer udadtil varme følelser og ømhed. De nyder seksualitet, og føler sig ikke skræmt af at give og acceptere kærlighed og nærvær. At være åben for både at give og modtage kærlighed, er noget af det mest grundlæggende i et forhold.

God humor

Humoristisk sans er lige så vigtigt, som det siges at være. Latter er den bedste medicin , når det kommer til de fleste ting, men især parforhold. En person, der er glad for at have det sjovt og grine sammen med dig, er en person som er værd at binde sig til. Evnen til at grine af sig selv, er en yderst god egenskab, at kigge efter i en partner. En person, der er munter, kan være værd at blive seriøs med.

Attraktivitet

Faktum er, uanset hvor overfladisk det lyder, at fysisk tiltrækning er vigtigt i et forhold. Det betyder ikke, at du ikke skal date nogen, medmindre de er modeller, det betyder egentlig bare, at du er nødt til at være fysisk tiltrukket af den person, du er sammen med, det er vigtigt, at der er en seksuel kemi. I sidste ende, handler et forhold om en stærk følelsesmæssig og fysisk tiltrækning – med vægt på det følelsesmæssige.

Læs også: Attraktivitet – vi afslører 8 ting som vil gøre dig mere attraktiv

Det hedder at finde en soulmate

Når disse 6 egenskaber er nævnt, skal du også vide, at det kun er nogle af de vigtigste elementer at kigge efter hos den rette partner. Du skal nemlig huske på, at det hedder “at finde en soulmate“, og derved er en af de vigtigste træk, en appellerende stærk karakter. Lykkelige par
I virkeligheden har mange folk, når de bliver spurgt, en tendens til at sige, at de leder efter en partner som er sexet, har en god tøjstil, veltrænet og økonomisk stabil. Men disse er alle personlighedstræk og fornøjelser af kroppen, men ikke værdier, som er fokuseret på det indre.

Gode karakteristiske værdier er ikke kun handy på daglig basis, men også fremadrettet, hvor konflikter dukker op. Det er vigtigt at tage dig tid til at se dit partners indre, og samtidig føle dig tryg nok til at afsløre dit eget. Før denne følelse af sikkerhed forekommer, skal du føle tillid til din partners integritet. Tag dig tid til at finde ud af, om din partners værdier indeholder empati, evnen til at lytte, kommunikere sine egne følelser, ærlighed og loyalitet.

De indre værdier er altafgørende

Vi alle kender de smukke eventyr med en prinsen på den hvide hest, men hvad er det, der gør en god prins så fantastisk? Gode prinser er lavet af gode stærke karakterer og værdier. De er venlige og generøse med gode gerninger. Plus, de sørger altid for at hjælpe en prinsesse i nød og får hende befriet.

I mellemtiden, har vi skurken, han kan se lige så godt ud, og er også rig og karismatisk som den gode prins. Du ser den enorme forskel hos den onde prins, ved hans plettet karakter. Den onde prins lider af store karakterbrister, mangel på empati, ærlighed, evnen til at lytte og loyalitet.
De kan begge se lige godt ud, have lige god humor, god smag, økonomisk stabilitet osv. Det er derfor enormt vigtigt at huske på de indre værdier, så du ikke ender op med en, som ikke er god på længere sigt, fordi det du virkelig oplever nu og her, måske kun er forelskelse ved første blik, blændet af de ydre værdier.

Hvad mener du, er vigtige kvaliteter at lede efter hos en partner? Del dine meninger nederst i kommentar feltet!

Om forfatteren: Sophie Eliasen

Sophie Eliasen er redaktør hos PARTNERMEDNIVEAU.

Läs mer artiklar skrivna av Sophie Eliasen