Single og ensom: Tips til hvordan du overkommer ensomheden

overkom ensomheden som single

Der er mange ting at elske og nyde ved at være single. At være single er ingen dårlig ting, men som alt andet, er det ikke altid lige sjovt eller nemt. Der kan være et kulturelt og et socialt pres associeret med det at være single, som ofte vægter tungt hos singler. Men det er dog ikke altid presset udefra, der er det hårdeste for singler, ofte Kommer de tungeste udfordringer og det meste af alt presset indefra.

Fokuser på dine egne håb og ønsker

Mange af os internalisere de eksterne pres og forventninger omkring os – vi vedtager eller over-identificere os med spørgsmål om andre mennesker og samfundet. Vi tilstræber os at behage eller opfylde andres forventninger, i stedet for at fokusere på vores egne håb og ønsker.

En af farerne ved at internalisere de overbevisninger og presset fra andre er, når disse følelser begynder at influere ens livs beslutninger. Det sker oftest, når det internaliserede pres for at være i et parforhold, kulminere med ensomhed og/eller frygt, der kommer af at være single.

Læs også: Træt af singlelivet? 4 mulige grunde til at du stadig er single!

Find ud af hvordan du føler dig ensom

Selvfølgelig er det ikke alle singler som er ensomme. Der er gifte mennesker, der er ensomme, trods deres partneres selskab. Selvom vi ofte associere det at være alene med at være ensom, er de to udtryk ikke de samme. Det at være alene kan referere til ensom, men det betyder nødvendigvis ikke, at du føler dig ked af det, trist og isoleret.

Du kan være alene og ikke føle dig ensom, eller du kan være alene og føle dig ensom. At være single/alene og ikke ensom kan være en god ting. Men, at være single og ensom kan skabe problemer.

Når du er single og ikke føler dig ensom, er det lettere at ignorere presset udefra om det at skulle finde en partner, i stedet for nyde at være single. Men, når man er single og ensom, er det meget sværere at ignorere presset udefra, hvad andre forventer af dig.

Hvis du ingen handling tager for at løse problemet med din ensomhed og du har haft det sådan i langt tid, kan disse følelser langsomt begynde at influere dine beslutninger.

overkom ensomhedenTræf de rigtige beslutninger selvom du føler dig ensom

At føle sig ensom eller frygt fra tid til anden som single, er helt normalt. Faktisk er det normalt for alle. Problemer opstår, når du træffer beslutninger, der er designet til at give lindring af midlertidige problemer, ligesom ensomhed, men som i sidste ende har langsigtede eller permanente negative konsekvenser.

Ønsket om øjeblikkelig tilfredsstillelse, især i parforhold, giver sjældent de bedste resultater.

Vi opholder os ikke bare i dårlige forhold for at undgå ensomhed, men vi indleder også forhold som en løsning på vores ensomhed. Vi bliver involveret med folk, vi måske aldrig ville date hvis det ikke var for ensomheden.

Tips til hvordan du kan befri dig selv fra ensomheden og åbne nye døre:

1. Fokuser på dig selv

Opbyg din selvtillid. At være i et forhold gør dig ikke til et bedre og mere succesfuld person. Tro ikke mindre på dig selv fordi du er single. Snarere, er dette tiden til at fokusere på alle de ting, der gør dig til den du er.

Forkæl dig selv med noget nyt tøj eller en ny frisure. Dette kan hjælpe til at du føler dig bedre med dig selv fysisk, og gør dig klar til en frisk start. Fokuser på din karriere, arbejde og professionelle liv. At opnå succes i dette område af dit liv kan hjælpe dig med at føle dig bedre tilpas.

2. Brug tid på familie og venner

Et romantisk partnerskab er ikke det eneste tilfredsstillende forhold du kan have. Faktisk er det at være single det perfekte tidspunkt, at fokusere på at opbygge andre betydningsfulde forhold til dine nære relationer, der kan vare hele livet.

Hvis du føler dig ensom, så fortæl din familie og nærmeste venner om det. Det kan være svært at indrømme, men det første skridt for at overvinde ensomheden, er at indrømme over for dig selv, at du er ensom, og at lade dem, som bekymrer sig om dig vide hvordan du har det, så de kan hjælpe.

At tale i telefon eller chatte over de sociale medier er godt, men prøv også at mødes engang imellem. Nogle gange kan en ændring af miljøet man befinder sig i, virkelig hjælpe til at højne ens humør og skabe følelsen af positivitet og fremadrettede motivation.

overkom ensomheden3. Tag mere ud

Af natur er vi sociale væsener – det er printet ind i os, at vi mennesker har brug for fysisk, følelsesmæssigt og psykologisk selskab af vores medmennesker, derfor eksisterer ensomheden. Så tag ud og vær i nærheden af andre mennesker.

At sidde anonymt i et offentligt rum og iagttage forskellige mennesker, er også en god måde at komme ud på. På denne måde kan du underholde dig selv ved kigge, iagttage folk og samtidigt være i tæt nærhed med andre mennesker.

Selv om dette ikke nødvendigvis tager højde for dine følelsesmæssige og psykologiske behov, er dette en god start. At deltage i frivilligt arbejde eller deltage i en interessegruppe, kan få dig ud af din comfort zone.

Der findes mange smukke og gode sjæle, i frivilligt arbejdskredse og interessegrupper. Faktisk, hvis du leder efter en ven, er dette den perfekte måde at møde nye mennesker. Ensomhed kan få dig til at tro, at alle er ens, og at du aldrig vil være i stand til at finde en speciel person. Men dette er absolut ikke korrekt.

Der er en speciel person derude et sted, som forstår dig for den du er, der kan genkende dine tanker, og som vil dele et særligt bånd til dig, som du ikke troede var muligt.

Læs også: 10 uventede kærlighedsfakta

4. Lær at have det sjovt igen

Det er videnskabeligt bevist, at grine, gavner dit helbred1. Men hvad sker der, når du er alene og ensom? Så er chancerne for at grine, ikke så regulære og i nogens tilfælde slet ikke eksisterende.

Det er egentlig enormt overraskende, hvor meget vi er afhængige af andre til at gøre os glade. Det er derfor vitigt, at lære at grine med sig selv. Det giver dig mulighed for at ikke kun at bruge andre menneskers selskab som underholdning, men at du også kan have det sjovt med dig selv.

Hvis du har svært ved at grine med dig selv, så prøv for eksempel at se en sjov film. Ikke alene tager det dit fokus væk fra dig selv og din ensomhed, men det gendanner også endorfinerne i hjernen igen.

5. Vær aktiv og dyrk en masse motionoverkom ensomheden som single

Hvis du føler dig ensom eller deprimeret, vil en god ide være at optage en ny sport eller en form for motion, kan virkelig hjælpe. Dette er fantastisk for din krop, såvel som din sjæl.

Løb og svømning er fantastisk med til at lindre stress og depression. Det frigiver en masse endorfiner, de neuronkemikalier er ansvarlig for at gøre dig og føle dig gladere og mindre stresset.

Gå lange ture i naturen, skoven eller langs stranden. Det kan være særligt afslappende miljøer og det smukke ved naturen som er med til at minde dig om ​​de gode ting i livet.

Også yoga er en fantastisk praksis for krop og sjæl. Det hjælper med at reducere stress og samtidig bygge fleksibilitet og styrke, og du kan vælge at udøve det alene eller et sted omgivet af andre.
At blive medlem i et fitness, giver ikke kun stor motivation for at holde dig aktiv, men det er også et socialt miljø, hvor du kan møde folk.

Læs også: Seriøs dating – for dig der ved, hvad du vil!

6. Lev i nuet

Undersøgelser har vist, at hvis du lever i nuet eller fokusere på nuet, kan hjælpe dig med at overvinde ensomhed og finde mere selvtilfredshed.

At fokusere på nuet og lade fortid være fortid, hjælper dig med at nyde livet, og hvem du er, lige nu og her.
Du må ikke holde ved tidligere forhold eller “fiaskoer.”

Accepter det faktum, at du ikke kan ændre fortiden. I stedet har du mulighed for at komme videre ind i en ny og bedre livsfase.
Du må heller ikke bekymre dig om fremtiden.

Du må gerne have håb, drømme og forhåbninger, men du må ikke lade dine tanker om fremtiden, forvandles til negativitet, frygt eller bekymringer, det forringer kun din dag.

7. Tænk positivt

Forbliv positiv. Vær glad og tilfreds med dig selv. Du må endelig ikke tro, at du ikke er god nok, fordi du ikke er i et forhold, eller fordi du føler dig ensom. Dette er absolut ikke sandt! I stedet skal du minde dig selv om, at se lyst på livet, og vide at der er en masse gode ting ved at være single og det ikke altid behøver at være ensomt og trist.

Lad os se på ensomheden som en midlertidig tilstand og derfra komme videre.

Slut med at føle dig ensom – find den du søger hos PARTNERMEDNIVEAU

Føler du dig ensom og ønsker at finde kærligheden? Så er PARTNERMEDNIVEAU noget for dig. Vi tilbyder alle nye medlemmer en omfattende personlighedstest. På denne måde øger vi successen for vores matches og har mulighed for at introducere medlemmer for hinanden, som passer sammen. Læs om par som fandt hinanden gennem PARTNERMEDNIVEAU her.

Tilmeld dig nedenfor idag og find din kærlighed

find din drømmepartner

Kilder

1 http://www.nytimes.com/2011/09/14/science/14laughter.html?_r=1

Om forfatteren: Sophie Eliasen

Sophie Eliasen er redaktør hos PARTNERMEDNIVEAU.

Läs mer artiklar skrivna av Sophie Eliasen