Array

Klar til dating efter skilsmissen? | PARTNERMEDNIVEAU

Klar til dating efter skilsmissen?

Skilsmisse

Efter en skilsmisse, følger der store ændringer i livet for begge parter. Der vil altid være et dating liv efter en skilsmisse, og du vil formentlig ikke forblive single for evigt. Det kan måske føles skræmmende at skulle begynde at date og igen blive en del af en verden fuld af partner-søgende singler. Har du også sådan, så læs videre!

Hvornår er du klar til at date efter en skilsmisse?

En skilsmisse betyder normalt, at der var noget som ikke fungerede mellem parterne. Det lyder måske som en kliché, men det er vigtigt at huske på, at du ikke skal begynde at date, før du virkelig føler dig klar. Når du mener, at du er klar til at indlede et nyt forhold, er det også vigtigt at forstå hvad der egentlig gik galt i dit tidligere forhold, så du ikke ender med at begå den samme fejl igen.

Stil dig selv spørgsmål som, hvad er det virkeligt, der er vigtigt for mig i et forhold? Hvilke værdier er vigtige for mig, at en ny partner har? Hvad er mine fremtidsplaner? At reflektere over disse ting, er en vigtig del af den proces der er, at finde en ny partner som passer til dine værdier og behov i livet. Men før du tænker på at date igen, skal du give dig selv den tid det nu tager at komme over skilsmisse, nyde livet og finde dig selv, før du involverer et andet menneske i din verden.

Tiden efter skilsmissen – find dig selv, før du starter et nyt dating liv

Alle ændringer efter en skilsmisse, bør begynde med at værdsætte og elske sig selv. Du kan for eksempel ændre de vaner, som du længe har ville gøre noget ved. Spis sundere, dyrk sport, styrk din selvtillid og stol på, at du er god nok, som du er.

Find ud af hvilke venner, der støtter dig og som er der for dig i den hårde tid efter skilsmissen. I denne periode kan du være meget følelsesladet, og derfor er det vigtigt for dig at have folk omkring dig, som lytter til dine problemer, og forsøger at komme med løsninger til de spørgsmål du har. Hvis du føler dig alene og ønsker at lære nogle nye mennesker at kende, kunne det være en god ide at melde dig ind i en sports-klub, teater-gruppe, eller involvere dig direkte i et netværk for skilte par, hvor andre folk er i samme situation som dig. På den måde kan I dele jeres oplevelse omkring hele processen.

Læs også: Kærestesorger – Tips til et knust hjerte

Skab planer for fremtiden

I tiden efter skilsmissen, er det vigtigt at definere, hvad dine planer er, og etablere nye mål for at komme i gang med at bearbejde processen. Vær sund, arbejd hårdt, og elsk dig selv. Det er tid til at starte nye ting, lære ting, være kreativ og udforske ting, som du altid har tænkt på, men af en eller anden grund aldrig har kastet dig ud i.

Dating – når der er børn involveret

Hvis der er børn involveret, kan dating måske føles svært efter skilsmissen. Men dine børn er godt klar over, at du fortjener at være glad igen. Det er enormt vigtigt at tale en masse med dine børn i tiden efter skilsmissen omkring deres følelser, husk på at du er deres forbillede, og de ser op til dig og personen du dater.

Datingverdenen

Vær forsigtig med at forhaste dig, når du møder en ny potentiel partner. Det er vigtigt at tage et skridt af gangen. Når du virkelig kan mærke, at dette er en person som du kan forstille dig en fremtid med, kommer alting mere eller mindre helt naturligt. Dette er for at forhindre at dine børn ikke vænner sig for meget til en ny partner, hvis ikke det fungerede alligevel.

Dating efter skilsmissen

Tænk over, hvordan et ideelt parforhold ville se ud ifølge dig. Hvordan dine forventninger ville ændre sig, når du indledte et nyt forhold. Hos PARTNERMEDNIVEAU bruger vi en bestemt online dating matchmaking metode, for at finde den rigtige partner. Vi fokuserer på, hvad der er vigtigt for dig, og hvad du er villig til at gå på kompromis med, og når du kigger på alle de forskellige aspekter, vil dit eget perspektiv af drømme partneren måske også blive bredere.

Glad igen

Vær tålmodig! Det kan tage tid at finde den rette partner. Ikke alle første dates, ender med et langt parforhold. Kan du huske, hvordan det var med dit første seriøse forhold? Du forventede nok ikke at blive gift med denne person. Det er værd at bruge disse erfaringer, som du fik fra at evaluere dit tidligere ægteskab, men samtidig passe på med ikke at bringe alt for mange fordomme, eller skade dit nye forhold, baseret på dine tidligere oplevelser.

Tænk positivt! Det er aldrig nemt at date for første gang efter en skilsmisse. Glem ikke, at du er et værdigfuldt menneske, med en masse at tilbyde. Selvom daten måske ikke var så succesfuld, som du havde håbet på, skal du stadig se positivt på den. Du har mødt en ny og anderledes person, som du måske ikke passer sammen med, men du har stadig lært noget om dig selv og kommet tættere på, hvad dine forventninger er til en potentiel partner.

Åben dig op! På en date er det vigtigste at lære så meget som muligt omkring denne person, så du virkelig får en ide om, hvem personen er og de har at byde på.
Ærlighed kommer man altid længst med, også på en date. Det er ikke forkert at åbne sig op og snakke om sine tidligere forhold på daten, men med måde selvfølgelig. Del kun den information om din eks-partner, som du selv synes er okay, at din date deler om hans eller hendes eks.

Læs også: At komme over sin eks – hvordan gør man?

Hvad er dine erfaringer? Tror du på dating efter skilsmisse? Del din mening i kommentar feltet nederst på siden!

Om forfatteren: Sophie Eliasen

Sophie Eliasen er redaktør hos PARTNERMEDNIVEAU.

Läs mer artiklar skrivna av Sophie Eliasen