Sådan finder du den helt rigtige babysitter, når du skal på date!

Dating og  babysitting

Du har endelig aftalt en date og står over for det store spørgsmål: Hvordan finder man den helt rigtige babysitter til børnene? Vi vil gerne hjælpe og har hentet gode råd hos Tendea.dk, der er eksperter i hjælp til hjemmet lige fra rengøring, hundeluftning – og altså også babysitning. Her følger deres 5 vigtigste spørgsmål, som du bør stille, når du søger den helt rigtige babysitter.

1. Tidligere erfaring og anbefalinger

Det skader ikke, at spørge efter anbefalinger eller spørge ind til tidligere erfaring. Måske har ansøgeren allerede gennem Tendea.dk haft lignende babysitterjobs. Spørg ind til sådanne ting og forhør dig, hvilke specifikke arbejdsområder ansøgeren har arbejdet med. Stil eventuelt spørgsmål som ”hvad kunne du bedst lide ved dit sidste babysitterjob”? ”Hvad kunne du mindre lide” og ”hvad ville du gøre hvis…..”? (Her færdiggør du selv sætningen).

2. Motivation

Find ud af, hvorfor ansøgeren vil arbejde som babysitter. Selvom det i mange tilfælde kan være penge, der er hovedmotivationen bag jobbet, så er det alligevel en god idé at spørge nærmere indtil drivkraften. Babysitteren skal jo passe dit barn, så det ville være et plus, hvis kærlighed til børn er en del af motivationen.

3. Værdier og verdensanskuelse

Eftersom din kommende babysitter skal bruge en del tid sammen med dine børn, er det relevant at vide, hvilke værdier ansøgeren har. Derfor er det samtidig vigtigt, at vide, hvilke værdier du selv lægger vægt på. Tal med ansøgeren om de værdier der er vigtige for dig og se, om der er et match mellem jer.

4. Individuelle spørgsmål

Det er meget normalt, at man har forskellige forventninger til sin babysitter. Har du f.eks. behov for, at din babysitter skal hente dine børn fra skolen? Hvis ja, spørg efter kørekort etc. Lav en liste med individuelle spørgsmål til ansøgeren – spørgsmål som kunne være krav for jeres kommende samarbejde.

5. Kend dine børns styrker og svagheder

Tal om dine børn. Hvad kan de godt lide at lave i deres fritid? Male? Lege? Klatrer? Dyrker de en form for sport? Spiller de musik? Tal om disse ting, så din kommende babysitter kender til dine børn. Hvis børnene er bange for noget eller har nogle problemer, så nævn også disse. Jo flere styrker og svagheder babysitteren kender til, desto nemmere bliver det for ham/hende at passe dem.

6. Første møde mellem den potentielle babysitter og dine børn

Det er vigtigt, at dine børn møder den potentielle babysitter inden du ansætter vedkommende. Om mødet skal foregå direkte efter den første jobsamtale eller senere hen i forløbet er op til dig selv. Det vigtigste er, at du kan se, hvordan dine børn reagerer på den nye person i deres liv. Et tip herpå: gør det i børnenes vante omgivelser.

Om forfatteren: PartnerMedNiveaus redaktion

PartnerMedNiveaus redaktion består af en gruppe engagerede skribenter, der rådgiver vores brugere om kærlighed, parforhold og singleliv.

Läs mer artiklar skrivna av PartnerMedNiveaus redaktion