Fra e-kontakt til den første date? Sådan gør du!

Første date

Har du op til flere e-kontakter, som du skriver med dagligt, men du aldrig mødes med? Selvom teknologi er fascinerende, kan vi ikke erstatte alt i det virkelige, fysiske liv med virtuel tilstedeværelse. Et fysisk møde har helt andre kvaliteter end dem, du oplever online. Kropssprog, duft, stemme og udseende kan være mere eller lige så afgørende, som det I kan udveksle via e-kontakt. Føler du stadig du mangler nyttige tips? Sådan tager du skridtet fra et online til et offline forhold:

1. Et vink med en vognstang

Det kan være svært at tage det første skridt og foreslå et offline møde. Hvis I har udvekslet flere beskeder, og du ikke er blevet inviteret ud endnu, så giv ham eller hende et lille hint om, at du er klar på en date. Lad vedkommende indirekte vide, at hvis han eller hun inviterer dig ud, vil du med garanti sige ja. Du kan eksempelvis skrive, at du elsker at finde nye steder at drikke din eftermiddagskaffe, eller at du er en hund efter at afprøve et nyt spisested, der ligger i nærheden.
Forhåbentlig vil din udkårne foreslå, at I gør noget lignende sammen. Hvis der ikke er bid, kan du mere direkte skrive: ”Jeg nyder online dating, men for mig er det også vigtigt at mødes. Hvad synes du?” Virker det ikke, kan du overveje selv at tage initiativet 100 %. Men vær da forberedt på, at du godt kan få et blankt afslag. Overvej også, hvor stor interesse vedkommende, du skriver sammen med udviser. Hvis e-kontakten ikke fører til noget, bør du måske hellere gøre plads til en ny i din inbox?

2. Jeg sir’ hallo, hallo!

At give dit telefonnummer kan være et godt pitstop imellem online og offline dating. Ofte føles det mere behageligt at invitere på en date over en sms eller et telefonopkald. E-kontakt og e-mails kan sommetider virke lidt formelle, og et skift af kommunikationsmedie kan ændre dynamikken i kommunikationen og måske gøre jeres forhold mere afslappet. Får du tilbudt et telefonnummer, så beslut dig med det samme for, om du vil bruge det. Hvis ja, spørg ind til, hvornår det passer at ringe, så du ikke kun kommer igennem til telefonsvareren, når du endelig har taget mod til dig. Hvis du er nervøs, så forbered to sætninger på forhånd, som du kan indlede samtalen med.

3. Hold det kort på e-kontakt og telefon

Det kan være romantisk at have lange mail-korrespondancer og hænge i telefonen til solen står op. Men der kan ikke ændres på det faktum, at du endnu ikke har fået et sammenhængende indtryk af personen i den anden ende! Gem de lange telefonsamtaler og e-mails til efter I har mødt hinanden. Efter en date har du også en bedre fornemmelse af, om det er et forhold, der er værd at investere i. Telefonopkald er gode I starten af ”udforskningsfasen”, fordi de skaber en mulighed for, at en af jer tager det næste skridt.

For at holde samtalen kort, men interessant, kan du eksempelvis fortælle din potentielle partner, hvor glad du er for, at han eller hun ringer, men at du desværre kun har 10 min til at tale i. Derved har du både opmuntret til en invitation, men også sat en deadline.

4. Langdistance kontakt

Benytter du PARTNERMEDNIVEAUs funktion ”Hvad nu hvis…?”, er der en chance for, at du kommer i e-kontakt med interessante singler, der bor i en anden landsdel end dig. Her gør de ovenstående råd sig også gældende, men supplér eventuelt med en videosamtale eller -chat. Hvis I aftaler at mødes, vælg da et offentligt sted, og fortæl en af dine venner, hvor du tager hen, og hvornår du regner med at være tilbage.

At forvandle et digitalt forhold til en face-to-face date, er et vigtigt skridt på vejen til at finde kærligheden. Er du klar til at registrere dig hos PARTNERMEDNIVEAU? Tag det næste skridt og bliv gratis medlem i dag!

Om forfatteren: PartnerMedNiveaus redaktion

PartnerMedNiveaus redaktion består af en gruppe engagerede skribenter, der rådgiver vores brugere om kærlighed, parforhold og singleliv.

Läs mer artiklar skrivna av PartnerMedNiveaus redaktion