Date på trapperne? Do’s and Don’ts!

Dating regler

I har flirtet i noget tid per e-mail og sms, og nu har I besluttet at tage det næste skridt: I skal mødes på en date! Men hvornår har du sidst været ude med en ”special someone”? Kan du huske, hvordan man gør? Stiger panikken jo tættere du kommer på datoen for jeres aftale? Tag det roligt, her kommer 5 tips, som får dig lettere igennem det afgørende møde.

1) Vælg et mødested for jeres første date, som du føler dig tryg ved

Det bedste er at mødes et offentligt sted, du allerede kender. På den måde udelukker du ubehagelige overraskelser. Hvis I har aftalt, at jeres date skal foregå på en café eller restaurant, kender du allerede menukortet og indretningen – og du ved i hvilken retning toilettet er. Desuden er det også fornuftigt at sørge for, at der er mennesker omkring jer. Det kan både lette stemningen at føle liv omkring jer, men det er også et godt sikkerhedshensyn at tage, da I jo ikke kender hinanden så godt endnu.

Det kan betyde, at du føler dig tryg, og på den måde har mere energi og overskud til at fokusere på samtalen og personen, der sidder foran dig. Udover klassikere som café og restaurant, kan I også vælge at gå en tur i byen, hvor der er meget at se på og tale om, eller tage ind og høre en koncert sammen.

2) Ha’ dit hjemmearbejde i orden

Selv om det selvfølgelig skal føles naturligt, er det en god idé at være forberedt. Medbring penge nok til at betale for middag, kaffe eller drinks. Så er der ingen risiko for akavede diskussioner om, hvem der skal betale. Sørg for, at din telefon er fuldt opladt. Hvis en date ikke forløber, som du håbede, kan du ringe til en ven eller efter en taxa. Overvej nogle gode samtaleemner. Hvad vil du gerne høre mere om fra din dates liv? Hvad kunne du tænke dig at fortælle om dig selv? Måske I kan tale om drømme og håb, eksempelvis ”hvad ville du gøre, hvis du vandt 7 millioner i Lotto?”. Du kan også spørge ind til det seneste rejsemål eller fortælle om, hvilke steder du har besøgt i Danmark eller verden. Et modigt, men også meget vigtigt samtaleemne er, hvordan I hver især ser på kærligheden. Det kan være en god ide at få afdækket helt fra starten, hvilke forventninger I har til hinanden.

3) ”Hjælp! Jeg er nervøs”

Lyder denne sætning lidt for bekendt? Nervøsitet kan være en stor gene, især når man gerne vil gøre et godt indtryk. Men dette vil sikkert ikke komme som et chok for dig: de fleste oplever nervøsitet, særligt når de skal møde nye mennesker. Personen, som du skal møde på din date, har det sikkert præcis ligesom dig. Når du er på daten, så forsøg at koncentrere dig om, at vedkommende er ude med dig, fordi de finder dig interessant og gerne vil lære dig at kende.

4) Kort er sommetider godt

Den første date behøver ikke vare alt for længe. Hvis du mærker en gnist imellem jer, vil du stadig have masser af tid til at lære alle detaljerne om din udkårne at kende på et senere tidspunkt, enten når I mødes eller igennem dating på nettet. Og hvis du ikke mærker nogen særlig forbindelse imellem jer, er der ingen grund til at sidde og være høflig og kede dig i timevis. Lav på forhånd en løs ramme for, hvor lang tid I skal tilbringe sammen. Du kan eventuelt arrangere en anden aftale et par timer efter daten, så du rent faktisk har noget at tage videre til. Hvis I falder i hak fra første minut, kan I selvfølgelig altid forlænge fristen.

5) Nyd din date!

Den vigtigste regel på den første date er at have det sjovt. Du har chancen for at møde et nyt og spændende menneske, og for at opleve en skøn aften, hvis bare du slapper af, er dig selv og har en positiv indstilling. Vis dem, hvad du kan!

Bliver du nervøs, når du skal på date? Har du dine egne strategier, eller finder du vores tips nyttige? Meld dig til gratis i dag og få mulighed for mange flere dates i fremtiden!

Om forfatteren: PartnerMedNiveaus redaktion

PartnerMedNiveaus redaktion består af en gruppe engagerede skribenter, der rådgiver vores brugere om kærlighed, parforhold og singleliv.

Läs mer artiklar skrivna av PartnerMedNiveaus redaktion