Kom ind i kampen, kvinder!

Kom ind i kampen, kvinder!

Januar 2014 – De skandinaviske kvinder bør tage mere initiativ til dating, i hvert fald hvis du spørger mændene! Det viser en rundspørge fra matchmakingsiden PARTNERMEDNIVEAU, der har sat fokus på skandinaviske singlers forventninger til første date.

Kvinde, mand dig op!

95 % af de skandinaviske kvinder mener, at invitationen til første date ligger på mandens banehalvdel. Modsat ønsker flere og flere skandinaviske single mænd i dag, at kvinderne skal tage initiativet og invitere ud. Af de 1200 adspurgte singler venter hver femte danske og finske single mand på kvindens invitation. I Norge er det hver tredje, og særligt i Sverige er der udsigt til uenighed før daten overhoved er begyndt! Over halvdelen af de svenske mænd (56 %) ønsker nemlig, at kvinden tager initiativ til første date, hvilket kan blive problematisk, når mere end 90 % af de svenske kvinder mener, at det er mandens opgave.

Noget tyder altså på, at kvinderne skal til at mande sig op på datingfronten, hvis de gerne vil på date med de moderne mænd anno 2014.

Ingen kvaler, manden betaler – stadig

Én ting er der dog stadig fuld enighed om mellem kønnene, når emnet falder på den første date: Kvinden skal under ingen omstændigheder betale regningen. Under 1 % af alle deltagere i undersøgelsen finder det passende, at kvinden betaler for den første date. At manden betaler hele regningen er åbentbart en yderst levedygtig traditon. De fleste mænd foretrækker ligefrem at betale det hele. I Danmark hele 77 %.

Mange uskrevne regler af ældre dato hænger stadig ved i vores forventninger til den første date, men på flere punkter er de skandinaviske mænd og kvinder ikke længere helt enige om spillereglerne.

Er den skandinaviske mand for meget gentleman ? Og hvad med den nordiske kvinde, bør hun begynde at tage mere initiativ?

På det økonomiske område er der stor enighed om opgavefordelingen, men hvis vi ikke skal risikere komplet stilstand på datingfronten i det nye år, bør begge parter nok tilpasse deres forventninger lidt og komme ud over rampen med det afgørende spørgsmål: ”Vil du med på en date?”

Har du spørgsmål? Send os en e-mail på [email protected]

Om forfatteren: PartnerMedNiveaus redaktion

PartnerMedNiveaus redaktion består af en gruppe engagerede skribenter, der rådgiver vores brugere om kærlighed, parforhold og singleliv.

Läs mer artiklar skrivna av PartnerMedNiveaus redaktion