Derfor er bøger gode for kærlighedslivet

Bøger og dating

Utallige bøger handler om kærlighed, men vidste du, at bøger også kan påvirke dit kærlighedsliv? Dette sker blandt andet fordi, at du lærer en masse af at læse og samtidig har en spændende hobby, som de fleste mennesker finder attraktivt og interessant, at tale om. Læs med her og find ud af, hvordan du både kan finde en partner ved hjælp af bøger, og samtidig sørge for at forholdet holder

Tallene taler for sig selv

Diverse brugerundersøgelser foretaget af PARTNERMEDNIVEAU og vores engelske søster sider, tyder på, at læseheste er meget eftertragtet, når det kommer til dating. I en spørgeundersøgelse som handlede om medlemmernes læsevaner viste, at mere end halvdelen af deltagerne ønskede en partner, som var glad for at læse.

En anden undersøgelse, hvori anonym brugerdata blev undersøgt viste, at læsning betragtes som en af de ti mest sexede hobbyer, man kan have1. Tilsammen viser disse undersøgelser, præferencerne til flere tusinde singler – det kan således siges med stor sikkerhed, at langt de fleste kan lide bogorme, især når de er på udkig efter en ny partner.

Man bliver klog af at læsebogorm

Ikke kun i barndommen eller i skolen, lærer man ved at læse bøger. De siger, at du aldrig stopper med at lære. Og det skønne ved at læse i fritiden er, at lære uden at skulle huske eller bruge det til noget – du tager det i dit helt eget tempo.

Storlæsere har ofte et godt ordforråd og ved hvordan man udtrykker sig godt. Desuden samler man viden om forskellige emner, ved at læse al slags litteratur: Gennem historiske romaner, opfrisker man for eksempel sit historiekendskab, mens man samtidig lære om fremmede kulturer, i bøger af udenlandske forfattere.

Talsmænd og kyndige mennesker opfattes oftest som kloge. Og hvem ville ikke gå på en date med en person, som er klog? Intelligens er en egenskab, som mange mener er lige så vigtig som udseende.

Bogorme ved mere om kærlighed

Du lærer ikke kun at få et godt sprog og almen viden, af læsning. Ved at læse bøger om kærlighed og parforhold, lære man en masse om, hvordan det er at være forelsket, at have hjertesorg og være sammen med en andet menneske.

Selvfølgelig er bøger ingen erstatning for dine egne følelser og oplevelser, men teoretisk viden kan være nyttigt når det kommer til kærlighed. Man identificerer sig ofte med en karakter i en roman, man kan for eksempel lære at undgå de fejl, han/hun begår i bogen.

Det er bare vigtigt at huske, at livet ikke er en romantisk kærlighedshistorie, hvor folk ligner ideelle billeder og som altid får en lykkelig slutning. Vi kan i stedet lære af realistiske litteratur i livet- det ligner mere virkelighed.

bøger hjælper datinglykken

En attraktiv online dating profil

Når du opretter en profil på en dating side, som PARTNERMEDNIVEAU, kan du skrive hvad du kan lide at lave i din fritid. Dette er meget vigtige oplysninger for “matchene” (foreslået potentielle partnere), som ser på din profil, da de vil finde ud af mere om dig.

Her er det passende at skrive, at du elsker at læse, ikke kun fordi det er en meget populær hobby. Hvis du angiver hvilke genre du foretrækker, skriver hvilke forfattere du kan lide, eller hvad din yndlingsbog er, giver du andre en chance for at opdage, at I måske har samme smag og en masse til fælles!

Læs også: Online dating – Opdag vejen til succes!

Original scorereplik score replik

Forstil dig, at du sidder på en cafe, og du bemærker en mand eller kvinde ved nabobordet sidde med en bog. Du har lyst til at tale med ham/hende, men har samtidig ikke lyst til at virke påtrængende.

Du kan for eksempel sige “Undskyld at jeg forstyrre, men den bog du læser, har jeg altid ville læse, men har ikke haft anledning til det endnu – kan du anbefale den? Hvis manden eller kvinden mener, at du er sød og ikke har noget imod en snak, så kunne dette muligvis være en god måde at komme i snak med andre mennesker på.

Super samtaleemne på en date

Også når man har lært hinanden lidt at kende og vælger at mødes på en første date i den “virkelige verden” er bøger et glimrende samtaleemne. Måske har I begge læst en aktuel bog, I kan diskutere, eller din yndlingsbog fra din ungdom.

I behøver ikke altid at være enige om bøger i synes er spædende, for det bliver en succesfuld date: Også en livlig diskussion om, hvordan man forstå slutningen af romanen, eller hvad du ikke kan lide ved den, kan vise, at man har fundet tonen.

At tale om bøger afslører på mange måder, hvordan en person ser på livet og verden, og er således en god måde at komme i nærkontakt på.

Hyggeligt at læse sammen med partneren

Når man er i et parforhold er det vigtigt også at have fælles hobbyer – selv om det ikke nødvendigvis betyder, at man laver noget sammen, når man udøver dem. I tilfælde af, at hobbyen er at læse, så kan man hver især sidde og læse, eller hygge sig på sofaen sammen, mens I begge sidder med hver jeres bog.

Selv om det er vigtigt for de fleste mennesker at være i stand til at have gode samtaler med ens partner, er det også en god egenskab at kunne fortie med sin partner. Det viser, at man kan være sig selv og slappe helt af med sin partner.

Dejligt at læse højt for hinanden

Selv om man er en voksen, kan det være virkelig rart at læse højt for hinanden fra en god bog. Det er simpelthen så hyggeligt og afslappende at høre partnerens stemme, og ikke at skulle læse selv.

Det minder om barndom, da man påbegyndte en rejse ind i bøgernes fantasiverden. Det er ekstra rart, når man er træt eller syg – at partneren læser op for dig er den bedste pleje, du kan få.

En fuld bogreol imponerer Bogreol

Også derhjemme kan du vise andre, hvad du er interesseret i, og hvordan du kan lide at bruge din fritid. En undersøgelse med over 1.000 skandinaviske singler, der omhandlede interiørets betydning for dating, viste at mange singler syntes, at en fuld bogreol, gjorde at den de var på besøg hos fremstod mere attraktiv.

Ved at se på, hvilke bøger der står i reolen, vil dine gæster får en fornemmelse af, hvad du elsker. I bedste tilfælde kender han eller hun nogle af bøgerne og opdager flere fællestræk mellem jer. Det kan selvfølgelig også være muligt, at den person du har på besøg, får en negativ overraskelse.

For eksempel fandt 1 af 5 mænd i undersøgelsen om bøger (se punkt nr. 1), at kvinder, der læser erotisk litteratur er attraktive, mens kun 6% af kvinderne ville have at den genre skulle stå på reolen hos en mand.

Men man har selvfølgelig ikke altid samme smag, og selv hvis du ikke kan lide præcis den samme slags bøger, så kan uenighederne også føre til spændende samtaler – og et velfungerende parforhold.

Det bliver aldrig kedeligt, når du kan tale om bøger

En anden grund til, at forholdet mellem læseheste har gode chancer for at vare er, at man bliver tilfreds af at læse, og at du har noget at snakke om. For det første, er det godt for sjælen at synke ned i bogverdenen, glemme alt omkring en og drømme sig væk i den historie, du læser. Her kan man hvile efter en anstrengende dag og slappe af, når man er stresset.

Ofte identificerer man sig med hovedpersonerne i bogen og har på fornemmelsen, at man bliver venner, som man savner, når bogen er færdig. Bøger kan således være en god støtte og kompensation for en udmattende arbejdsdag. Og når man er glad og afslappet, har man det automatisk bedre med partneren.

For det andet er bøger ikke kun et godt samtaleemne på den date, men også i et forhold, der varer i mange år. Også ældre par, som måske ikke oplever så meget spændende i hverdagen, læser stadig nye bøger.

Hvis de fortæller hinanden om, den bog de læser, eller læser den samme bog, vil de have uendeligt mange interessante emner at tale om. Så det bliver aldrig kedeligt, selvom man har været sammen i lang tid.

(Læse)briller er ikke nørdet, men modernelæsebriller

For bare nogle år siden var brillebrugere ofte portrætteret som “nørdet” – for eksempel i filmen “She’s all that” fra 1999, hvor en ung pige med briller ikke var anset som attraktiv og “cool”, før hun smed hendes store briller. I dag er det helt anderledes: Mange går med briller, og er faktisk blevet modetilbehør.

Selvom ikke alle bogorme nødvendigvis bruger briller, så er det normalt den måde, de er blevet fremstillet på. Under alle omstændigheder, er den gode nyhed, at ideen om en typisk bogorm har ændret sig fra at være utjekket til at være modebevidst og helt normalt.

Kilder

1 Undersøgelse gennemført af EliteSingles UK: http://drive.google.com/file/d/0B7g6e9WbJ0CDeWU4SHFOUDRvcFk/view?pref=2&pli=1

Om forfatteren: Sophie Eliasen

Sophie Eliasen er redaktør hos PARTNERMEDNIVEAU.

Läs mer artiklar skrivna av Sophie Eliasen