Hvilke regler gælder for interiøret på første hjemmedate?

Hjemmedating

Det er altid spændende, når en date skal se hvordan du bor for første gang, da dit hjem ofte ses som en afspejling af din personlighed. Vi har spurgt over 1000 skandinaviske singler, om hvad de synes der er flot, pinligt og grimt, når de besøger en date for første gang.

Hvad fortæller dit hjem om dig?

Du husker sikkert følelsen af jeres første møde, kram eller første gang I var intime sammen. Første gang du ser din dates hjem, bliver sikkert også et af de øjeblikke, du ikke glemmer.

Hvilke farver dominerer i dit hjem?

Er du til varme eller kølige farver? Det siges ofte, at de farver du vælger at bruge i dit hjem, afspejler din personlighed. Folk som vælger at bruge varme toner, som gul og orange, er set som værende meget venlige og omsorgsfulde af sind – som elsker at have folk omkring sig. Hvis du derimod er tiltrukket af lidt køligere farver såsom blå og grå, har du sandsynligvis prøvet, at skabe en oase af ro i en hektisk verden. Disse blå og grå nuancer, kan afspejle dig, som værende lidt mere indadvendt og stille som person.

Er du til pangfarver eller neutrale? Hvis du er til virkelig stærke pangfarver med ekstreme mønstre eller striber, kan det afspejle en meget udadvendt, selvsikker og kreativ personlighed. Folk der vælger disse farver, er typisk omgivet af farverige personer og befærder sig muligvis i et kunstnerisk miljø. Neutrale farver i dit hjem, viser et snarere klassisk look og afspejler at du er en af de mere praktiske typer, der ikke føler for at male dit hjem i ny og næ, fordi du i længden bliver træt af at se på den valgte farve.

Derfor er valget af interiør i dit hjem vigtigt

Kig dig omkring i dit hjem, ikke kun farverne på dine vægge, men stort set alt hvad dit hjem indeholder, lige fra din sofa, reol, gulvtæpper, til de små nips og detaljer, de bærer alle præg af din personlighed. Det er vigtigt at huske på, vores hjem er det sted, hvor vi føler os mest komfortable. Det er stedet vi indretter os akkurat efter vores egen smag, og stedet der ikke kun afspejler vores personlighed, men ofte også vores interesser. Ved at vise vores hjem frem, viser vi på mange måder, hvem vi er.

Første hjemmedate er en test

De fleste som søger et langvarigt og seriøst forhold, ønsker også på længere sigt, at bo sammen med deres partner. Derfor er første besøg hos daten, en slags test: Føler jeg mig godt tilpas i disse omgivelser? Kan jeg lide farverne og atmosfæren i hjemmet? Har vi nogenlunde samme smag, når det gælder indretning? Er min date ligeså renlig eller ligeså rodet som mig?

Har du smag for design og æstetik?

Om indretningssmag spiller en afgørende rolle, når det gælder dit partner valg, er meget forskellig fra person til person. Folk der ikke er interesseret i interiør, synes nok ikke, det er så vigtigt, hvordan der ser ud hjemme hos deres partner. Men for dem der har smag for design og æstetik, er det vigtigt, at begge mere eller mindre har en fælles smag.

Klik på billedet for at se resultaterne fra vores undersøgelse

Hjemmedating

Stor undersøgelse blandt skandinaviske singler

Kan enkelte indretningsdetaljer afgøre om første hjemmedate, samtidig bliver den sidste? Kan din date blive afskrækket af interiøret i dit hjem? Og hvilke genstande kan påvirke det første indtryk i en positiv retning? Vi hos PARTNERMEDNIVEAU har gennemført en undersøgelse blandt 1.061 singler fra Norge, Sverige, Danmark og Finland. Vi stillede en række spørgsmål om, hvor vigtig indretningen er, særligt med hensyn til dating, og hvad man kan tolerere i hinandens hjem eller slet ikke acceptere. Generelt ser det ud til at små detaljer i indretningen, faktisk kan have en afgørende faktor for date nummer to. 70% af de adspurgte mener, at de vil stoppe med at date nogen, hvis vedkommendes hjem ikke matcher deres standarter og hele 20% heraf, har faktisk droppet en date af netop den grund.

45% af danskerne, mener at det er meget vigtigt, at din potentielle partner, deler din indretningssmag, og 43% anser en forskellig smag, som et problem, der kan løses ved kompromisser.

Hvad er mest attraktivt at have i hjemmet?

Vi bad deltagerne om, at forestille sig, at de kom hjem til en date for første gang, vi spurgte dem hvilke detaljer af boligen, der ville gøre den potentielle partner mere attraktiv. Et stort flertal i alle lande svarede, et veludstyret køkken var det mest attraktive, man kunne have i hjemmet.
Udover at køkkenet er et vigtigt rum for skandinavere, at føle sig tilpas i, mener danskerne også, at kunst og bøger betyder meget for, om de finder en potentiel partner attraktiv. Hvis du vil gøre et godt indtryk på din date, er det en god idé at have en bogreol med masser af læsestof og noget kunst hængende på væggen. PARTNERMEDNIVEAUs brugere, har store forventninger til dating: De vil have en kultiveret partner, der går op i madlavning, litteratur og kultur.

Det værste for danske singler: En bofælle og rod

Undersøgelsen viser at 65%, hævder at være rimelig tolerante overfor rod i hjemmet, mens et andet spørgsmål fra den samme undersøgelsen, viser et lidt andet billede af danskernes forhold til en potentiel partners rod i hjemmet. Dette spørgsmål lød på, om danskerne ville foretrække et ordensmenneske frem for et rodehoved. Resultatet viser herfra, at hele 93% af danskerne, ville vælge en partner, med ordenssans frem for et rodehoved.

Vi spurgte desuden deltagerne, hvad det værst tænkelige ville være, at komme hjem til for første gang, og her viser det sig, at en værelseskammerat, rod i lange baner og generelt en alt for anderledes indretningsstil, er helt uacceptabelt. Samtidigt mener de danske singler, at sære lugte, tomme sprut flaske eller billeder af ekskæresten, heller ikke ville være populære at opdage, på første hjemmedate.

Læs også: Hvad kvinder vil have på første date?

Derudover fortrækker danskerne en date, med en minimalistisk stil, hvide vægge og lyse omgivelser, frem for pangfarver og en mere alternativ indretningsstil. Hele 41% svarede, at den farverige hippie stil, ville være det værst tænkelige, hvorimod kun 7% mente, at den hvide og minimalistiske stil ville være uacceptabelt. Endvidere svarede 91%, at de anså sig selv som værende praktiske i hjemmet, hvilket kan være forklaringen på de hvide vægges dominans i de danske hjem.

Generelt opfattes orden og hygiejne, som noget af det vigtigste, når du besøger en date for første gang. Mange svarede, at det var pinligt med rod, snavs og underlige lugte. Deltagerne forventer, at der er rent og pænt hos andre. Dette tyder på, at de fleste mennesker er klar over, at renlighed forventes i vores samfund, men at nogle synes ikke altid at det er nemt, at leve op til i deres eget hjem.

Hjemmedating

Tips til en vellykket hjemmedate

Hvis du vil give et godt indtryk, når din date besøger dig første gang, bør du huske dette: Er du interesseret i kunst og kultur, skal dit interiør afspejle dine hobbyer. Det vigtigste er dog, at du giver din date en behagelig oplevelse i dit hjem, ved at sikre, at du har det rent, pænt og ryddeligt.

Hvilke oplevelser har du haft med en første hjemmedate? Del gerne dine erfaringer med andre i kommentarfeltet nederst på siden

Om forfatteren: Sophie Eliasen

Sophie Eliasen er redaktør hos PARTNERMEDNIVEAU.

Läs mer artiklar skrivna av Sophie Eliasen