Så vigtigt er ærlighed når du dater!

ærlighed

Dette ordsprog kan man faktisk tage helt bogstavligt! For dating og kærlighed kan det absolut føre til et langvarigt forhold, at være ærlig fra starten. Dette gælder konkrete udsagn, men også hvordan man fremstår som person. Og omvendt er chancerne store for, at et kærlighedsforhold ikke udvikler sig eller fungerer på sigt, hvis man lyver overfor hinanden eller skjuler vigtige sider af sig selv.

Ærlighed på netdatingprofilen

At være ærlig på din profil kan spare dig for en masse besvær. Hvis du ikke svarer ærligt på spørgsmålene i personlighedstesten, men overdriver, finder på noget eller skjuler noget om dig selv, fungerer matchmaking ikke som det skal. Det kan være at den person du bliver matchet med ikke passer til dig, men den som du udgiver dig for at være. Der er derfor grund til at udfylde testen oprigtigt. Selvom du måske har dårlig selvtillid, bør du huske på at vi hos PARTNERMEDNIVEAU vil finde en partner som passer til dig. Og er det ægte kærlighed, så vil partneren elske dig som du er, også dine utilstrækkeligheder.

At være sig selv er ikke så let – men vigtigt!

Også i det ”normale liv” offline, varer ærlighed længst. Vi har alle lært i barndommen: ”Du må ikke lyve”, og de fleste er klar over at man ikke kommer langt i livet ved at lyve eller bedrage. Man kan også være uærlig på en ubevidst og afdæmpet måde: Singler virker for eksempel vældig selvsikre og afslappede, og kan virke svært tiltrækkende på andre på grund af indtrykket de formidler. Men nogle gange er dette bare en facade, som skal skjule usikkerheden. For den som forelsker sig i den tilsyneladende selvsikre person, som egentlig er usikker og bange, kan denne opdagelse være en stor skuffelse. Det er lettere at acceptere svaghed når den ikke bliver kamufleret, men vist med ydmyghed. Det lønner sig altså at være sig selv. Er du ærlig overfor dig selv og andre og tilstår at du er som du er, vil andre også acceptere og elske dig om du er.

Er du oprigtig overfor dig selv?

Ærlighed handler ikke kun om at være ærlig over for en date, men også over for dig selv. Når du for eksempel er på date og I fortæller om jer selv, er det vigtigt at du ikke fortæller noget usandt eller holder noget vigtigt hemmeligt – det kan føre til endnu mere uærlighed på lang sigt. Du har ikke lyst til at bære rundt på en løgn i de mange kommende år, fra dengang I mødtes første gang. Er du derfor ærlig over for dig selv, bærer du ikke skyldfølelse i fremtiden.

Husk, du kommer længst med at være ærlig på en date

Når du møder en fra nettet for første gang, er det også klogest at være ærlig. I hvert fald hvis du er oprigtigt interesseret i den anden. Der findes en række brølere man kan gøre på første date, og en af dem er at fortælle noget som ikke stemmer. Hvis I ses igen og den anden finder ud af at du har løjet, så vil han eller hun nok blive skuffet og forvirret. Hvorfor siger du ikke sandheden? Har du noget at skjule? Ønsker du ikke et oprigtigt forhold? – dette kan faktisk skræmme din date væk, selvom det bare var detaljer du løj om.

Vær ærlig i et forhold

Hvis man har været så heldig at forelske sig og har bygget et forhold på ærlige følelser, så gælder det følgende ordsprog “ærlighed varer længst”. De fleste synes det er vigtigt, at deres partner deler sine bekymringer med dem.

At snakke om bekymringer betyder også at turde snakke om vanskelige temaer. Nogle er bange for at kritisere partneren, og prøver at undgå skænderi – men det er vigtigt at påpege problemer og snakke med partneren om dem. Det er bedre at være ærlig og risikere at nogen bliver såret nu og da, for at undgå mere alvorlige problemer med partneren på længere sigt.

En intern undersøgelse viste, at 89 % af skandinaviske singler sætter stor pris på ærlighed i et forhold. Mange ser ærlighed i et forhold som det samme som troskab. Utroskab derimod, er for de fleste en grund til at afslutte et forhold. Det betaler sig altså virkeligt at være ærlig helt fra starten og igennem hele forholdet, hvis man ønsker sig et stabilt, langvarigt og lykkeligt forhold.

Tilmeld dig nu!

Om forfatteren: Sophie Eliasen

Sophie Eliasen er redaktør hos PARTNERMEDNIVEAU.

Läs mer artiklar skrivna av Sophie Eliasen