Sådan booster du din selvtillid og dit selvværd: Tro på dig selv, når du dater

selvtillid

Føler du dig usikker og forkert, så er det ikke sjovt at date. En vis portion selvtillid skal man være i besiddelse af, når man skal møde mennesker for første gang og specielt dem, som man gerne vil gøre et godt indtryk på. Føler du, at du har et lavt selvværd, og at det er dét, der afholder dig fra at lede efter en partner, så er der flere ting, du kan gøre, for at forøge dit selvværd.

Hvad er du bange for?

Sørg først og fremmest for at finde ud af hvor, hvornår og hvorfor du føler dig usikker. Er det, når du skal tage kontakt til vedkommende? Er det angsten for ikke at kunne finde på noget at tale om, når I mødes? Er du utilfreds med dit udseende? Er du bange for at være for ivrig/for passiv? Det er en god idé at skrive tingene ned, for at finde ud af i hvilke situationer det er, du mangler selvtillid. Prøv at tænke over, hvilke(n) situationer det er, du er nervøs for. Når du først har fundet ud af, hvor det er, du er nervøs, så kan du vende sætningerne om, så de indgyder dig mod. Hvis du f.eks. mener, at du er elendig til første dates, så skriv f.eks.: Jeg er fantastisk til at gå på første dates – det vil give dig mod og – især – gåpåmod

Gør noget aktivt

At skrive tingene ned øger naturligvis ikke dit selvværd lige med det samme, men det kan hjælpe dig til at se problemerne i øjnene. Er du utilfreds med dit udseende, så gå til frisøren, køb nyt tøj, tab dig 5 kilo (eller hvad der nu skal til), lær at flirte osv. Så snart du er i gang med at forny og forandre dig, så vil du opdage, at dit selvværd øges, og du vil få mere lyst til at begive dig ud på dating-markedet.

Hjælp til selvhjælp

Selvom du er nervøs både over det at oprette en profil på et dating-site, tage kontakt til en profil, som du finder interessant, tage afsted på første eller anden date, så prøv at booste din selvtillid ved at fortælle dig selv, at du er sej, elsker at møde nye mennesker, ikke vil få problemer med at finde samtaleemner, og at det ER din soulmate, du skal ud at møde! Det hjælper faktisk at sige til sig selv, at man kan, i stedet for at sige, at man ikke kan.

Én dårlig oplevelse skal ikke definere dine fremtidige dates

Måske har du været afsted på en date, der ikke gik godt. Måske har du været i et forhold, der ikke fungerede. Lad ikke disse oplevelser slå dig ud. Fortæl dig selv, at du kan gøre det bedre, han/hun var ikke den rigtige; eller: hvis jeg tager den kjole/denne skjorte på, så går det godt mv. Små tricks, der kan snyde dig til at tro på det.

Tilmeld dig nu!

Om forfatteren: PartnerMedNiveaus redaktion

PartnerMedNiveaus redaktion består af en gruppe engagerede skribenter, der rådgiver vores brugere om kærlighed, parforhold og singleliv.

Läs mer artiklar skrivna av PartnerMedNiveaus redaktion