En ny start efter separation: seks ting der hjælper!

En ny start efter separation

Du har gjort alt i din magt for at redde dit forhold. Ikke desto mindre fungerede det ikke, og du har taget de første skridt ind i et nyt kapitel af dit liv. Vi kommer med seks tips til hvordan du giver slip på fortiden, og puster ny energi i dit liv.

1 Ingen skyldfølelse i begyndelsen af en separation

I dit forrige forhold manglede du sikkert noget. Det er ikke uden grund, at du har valgt at forfølge et nyt liv uden din nu tidligere livspartner. Du skal derfor ikke bebyrde dig selv med nogen unødven dige skyldfølelser, når du gerne vil have en optimal start på livet efter separationen. Lad fortiden hvile, og fokusér din energi på fremtidige begivenheder.

2 En ny start efter separation: Skab afstand!

For at du kan se fremad, bør dine tanker ikke være fokuserede på hvad der ligger til grund for at forholdet mislykkedes. Det allervigtigste nu er at distrahere dig selv. Gå ud og vær sammen med andre mennesker. Vær sammen med dine venner og nyd din nyerhvervede frihed.
Dediker din tid til de ting som du forsømte i løbet af din forhold. Den nye start efter en separation behøver ikke nødvendigvis at være en kedelig periode i dit liv. Støv dine gamle dansesko af eller hiv den slidte tennisketcher frem fra skabet og kom i gang. Genopdag dine gamle hobbyer!

3 Bearbejd dit gamle forhold

Når der er gået noget tid, er du tilbage midt i livet, og måske endda endnu mere glad. Når du har genfundet din følelsesmæssige styrke, er tiden moden til at konfrontere dit gamle forhold. Vurder hvad du måske har gjort galt, og overvej hvad du savnede i forholdet. På den måde undgår du lignende fejl i dit næste forhold.

4 Genfind dig selv

En grund til glæde: du har overstået den svære del af den nye start efter separationen. Når du har afsluttet din fortid, kan du begynde at skabe nye planer for fremtiden.

Stil dig selv generelle spørgsmål om dit liv: Vil du ændre karriere eller har du brug for nye indflydelser udefra på vejen til den nye del af dit liv? Få din bedste ven til at rådgive dig, når I drikker en kop kaffe eller er hos frisøren. Ifølge Dr. Martin Textor, forfatter og pædagog, skaber mange skilte mennesker et nyt ego på den måde, men vigtigst af alt, genfinder du dig selv.

5 Find ud af hvad du egentlig leder efter

Efter en hård skilsmisse kan det være svært at finde fokus til at vide, hvad du leder efter hos en partner. Det er derfor en rigtig god ide at sætte dig ned og overveje hvilke egenskaber i en partner vil gøre dig glad, og hvilke værdier det er du egentlig leder efter i et forhold. Det er meget muligt at du er blevet mere afklaret omkring hvad du søger, eftersom dit ægteskab ikke fungerede som du havde drømt om. Men det er stadig vigtigt at tænke igennem, hvilke ting i dit næste forhold der er et must.

Engang imellem kan det være en god ide, at få en god ven eller et nært familiemedlem til at hjælpe dig med finde ud af, hvad du vil have ud af et forhold. Det er ofte godt med input fra andre øjne end hvordan du selv ser tingene, og det input kan for eksempel kommer fra dine nærmeste – de har muligvis observeret hvordan du har været i dit forrige forhold, og kan komme med konstruktiv kritik til både hvordan du selv har været, og hvordan din forrige partners personlighed har smittet af på din. På den måde kan du blive gjort opmærksom på hvad det egentlig er, du leder efter og hvad du ikke bør lede efter.

6 Små forandringer fører til mirakler

Små forandringer i dit nærmiljø hjælper på, at du føler dig mere tilpas. For eksempel, frigør dig selv fra ting som vaser eller billeder der minder dig om din eks-partner og dit mislykkede forhold. Neuroforskeren Michael Deppe har fundet ud af, at forbrug virker som en stimulus, som aktiverer belønningscentret i hjernen. Beløn dig selv for at have gennemgået en svær periode og køb for eksempel noget nyt til din lejlighed som markerer en succesfuld start på tiden efter separationen.
Er du også kommet gennem en separation, og er du parat til at møde en ny exceptionel person?

Så registrer dig hos PARTNERMEDNIVEAU og find kærligheden i dag!

Tilmeld dig nu!

Om forfatteren: Sophie Eliasen

Sophie Eliasen er redaktør hos PARTNERMEDNIVEAU.

Läs mer artiklar skrivna av Sophie Eliasen