Beskæftigelse og attraktivitet: Gør din profession dig attraktiv?

Attraktivitet og job

Nogle job såsom model eller skuespiller, er fysisk tiltrækning indskrevet i erhvervets natur. Ofte er det sådan at selvom en person ikke anses som fysisk attraktiv, bevirker personen stadig attraktiv på grund af deres profession.

Hvad er attraktivitet?

Attraktivitet, også kendt som sexappeal, er ikke kun forbundet med fysisk udseende, men også med lugt, stemme og adfærd, men dette vurderes subjektivt. Hvad nogle anser tiltrækkende, ser andre måske som almindelig og ikke særlig smuk. Men man kan ikke skjule det faktum, at visse faggrupper er tildelt visse personlige egenskaber, der gør at deres repræsentation betragtes særlig attraktiv.

Læs også: Attraktivitet – vi afslører 8 ting som vil gøre dig mere attraktiv

Attraktive jobFørst og fremmest: Sats på uniformen

”Hvad du ser, er hvad du får” – det gamle ordsprog har fundet videnskabelig bekræftelse. Janet Volpp og Sharron Lennon fra Indiana University har vist, at bære attraktive uniformer øger autoriteten og løfter selvtilliden.

Forskerne spurgte folk i en undersøgelse, om at kommentere nogle billeder af mænd og kvinder i vidt forskellige outfit. Det viste sig at en person med en baseballkasket blev betegnet som ”mistænkelig”, men da den samme person tog en militær hat på, blev personen opfattet helt anderledes og blev anset som professionel og troværdig.

Mange folk som bærer uniformer tiltrækker opmærksomhed og gør et godt indtryk. Det interessante var, at begge køn ikke havde en påvirkning udelukkende vurderet på deres kompetence, den vigtigste faktor var uniformen.

Hvad vi har på, påvirker også vores attraktivitet på en indirekte måde – ved at handle på vores eget velbefindende. ”Viden om beklædnings teorien” (ang. Enclothed kognition), beviser at beklædningen bestemmer personens adfærd. Iført en professionel uniform, øges selvtilliden og dermed bliver man mere attraktive overfor andre.

I en undersøgelse foretaget af vores søsterside eDarling i 2010,”Profession og søgen efter en partner” viste endvidere at dem som bar uniformer, ikke kun blev mere attraktive, men også selv havde højere krav til en partner, i forhold til dem som ikke bar en uniform. Eksempler på disse faggrupper er primært piloter, sømænd, advokater, advokater, politi og brandmænd.

Læs også: Dating akademiker – Sundere work-life-balance med en partner

Ansvar

De mest attraktive job, viser sig ofte at være dem som kræver avancerede færdigheder, ansvar og effektivitet under tidspres. Folk som har mestret måden at håndtere stressede situationer på, tiltrækker automatisk andre mennesker. Tålmodighed, pålidelighed og bæredygtighed er stadig den ideelle disposition for at skabe et langsigtet parforhold.

Dem der har et arbejde hvor de skal udvise ansvar, viser netop at man har en moden og loyal tilgang til et partnerskab. Et godt eksempel på sådan en profession, er en direktør. Og det er ikke uden grund at en direktør konsekvent holder en høj position i rangeringen over de mest attraktive erhverv.

attraktive professioner

Uddannelsesniveau

Højt uddannelsesniveau er en anden factor som gør at en person, bliver anset som værende attraktiv. Det er videnskabeligt bevist at der er en bedre chance for at overleve i parforhold, hvor begge parter har gennemført uddannelse på et tilsvarende niveau.

Sådanne par formår ofte at finde fælles interesser og lidenskab, der bidrager til at opretholde friskheden af ​​følelserne i et forhold.

Her er de mest attraktive og intelligente professioner blandt danske singlerattraktive professioner

En undersøgelse fortaget af PARTNERMEDNIVEAU, afslører at de mest attraktive singler blandt danske kvinder er direktører, og de mest intelligente danske mænd er lektorer.

Undersøgelsen gik ud på at rangere singlernes erhverv. I denne forbindelse tog vi udgangspunkt i to kategorier: Attraktivitet og Intelligens.

Statistikkerne er baseret på brugernes selvevaluering hvor de skulle rangere sig på en skala fra 0-7, hvor intelligente og attraktive de selv synes de er.

Ovenfor vises en inforgraf over en top 5 liste af de mest attraktive og intelligente professioner for danske kvinder og danske mænd – i hvert fald ifølge dem selv.

Om forfatteren: Sophie Eliasen

Sophie Eliasen er redaktør hos PARTNERMEDNIVEAU.

Läs mer artiklar skrivna av Sophie Eliasen