Jul uden stress – Sådan gør du!

Jul uden stress

Julen er en magisk tid, intim atmosfære med familien, julegaver og julesange. Det er i hvert fald sådan de fleste danskere forestiller sig, at julen burde være. Men nogle gange sker det, at stress omkring helligdage, kan være en smule overvældende. Er der en måde, at undgå, at julen kan føles som en byrde, snarere end at nyde højtiden og hygge sig? Hvis du kan genkende denne følelse, så læs med her!

Jul uden stress

Som forælder, er der nok ansvar i hverdagen, men endnu højere grad i juletiden. Du ønsker, at alt skal være perfekt: gaverne, julefrokosten, julemiddagen og stemningen. Men vær opmærksom på dig selv og lad ikke julehøjtidens stres og travlhed slå dig ud.

Jul og indkøb: Sig nej til et overdrevent forbrug

Mange gange kan der være et stort pres på, for at forsøge at udtrykke kærlighed i julen, som regel igennem køb af julegaver til dine kære. Men hvad betyder disse juleindkøb og juleudgifter i virkeligheden? Måske ville den største og smukkeste julegave i virkeligheden være, at tilbringe juletiden med din familie, og jeres fælles ønske om at være sammen så meget som muligt. Hvorfor ikke prøve en af de hjemmelavede gaver i år, eller slet ikke fokusere på gaver og simpelthen bare droppe dem?
Forsøg at vise børnene, at dette i virkeligheden er, hvad julen handler om. Forklar dem at de gode ting ved julen blandt andet er baseret på familie-sammenkomster, juleforberedelse, madlavning, og en fælles frokost eller middag, hvor I sidder samlet ved bordet, og nyder hinandens selskab.

JulInvolver hele familien i juletraditionerne

Lad vær med at forsøge at gøre det hele selv – rengøring, madlavning, dekorationer af huset, det vil kun stresse dig.

Prøv i stedet at involvere din partner, børn, eller hele familien. Hvis dine børn er gamle nok, kan du opmuntre dem til at være med til julebagning og julepyntning.

Denne fælles forberedelse er særdeles værdifuld for hele familien. At dekorere juletræ med børnene, kan også give dem mulighed for selv at lave deres eget juletræspynt, hvilket gør det endnu sjovere for dine børn at deltage.

Giv dig selv tid til at slappe af i julen

Prøv at få noget hvile, for at finde fred og ro, selv midt i de store forberedelser. Læs en god bog, tag et varmt bad eller nyd en dejlig kop te. Dette vil gøre dig klar til at komme i festlig julestemning, og det vil give dig mere overskud, til at nyde selskabet med dine kære. Husk også at forkæle dig selv, så du også får gode stunder og minder denne jul!

jule stemningGlem alt om konflikter og undgå unødig stress i julen

Det kan ske for alle, at der opstår nogle konflikter blandt familien, kollegaer eller dine tætteste, i den travle juletid. Det er kun jul én gang om året, så sørg for at du ikke sårer andre, og tænk på, om det virkelig kan betale sig, at skændes eller snerre af hinanden. Når mindre konflikter opstår blandt familien, kan det nogen gange være en god ide, at lade det ligge og bare smile. Du kan eventuelt takle med lidt humor, hvilket ofte er med til at blødgøre en dårlig stemning.

For at håndtere dit stressniveau midt i juletravlheden, så prøv at sætte farten ned, glem angst og stress, det kan sagtens lade sig gøre, og dette vil samtidig have en positiv effekt på dine omgivelser. Vi håber, du nyder en fredelig og glædelig jul!

Mangler du en partner at holde jul med?

Klik her for at oprette en gratis profil og find din drømmepartner

Om forfatteren: Sophie Eliasen

Sophie Eliasen er redaktør hos PARTNERMEDNIVEAU.

Läs mer artiklar skrivna av Sophie Eliasen