Filmen ’Pretty Woman’ blev kåret som den bedste dating film blandt nordiske singler

filmsmag

Berlin, Juni 2016. En ny undersøgelse fra PARTNERMEDNIVEAU blandt 353 singler fra de nordiske lande viser, at mange skandinaver ser en film, når de går på date, men ikke alle film er lige velegnede til en date. Desuden kan filmsmag være afgørende for, om der bliver en date nummer 2.

Første date i biografen?

Det er populært at se en film sammen på den første date, men da de datende parter ikke kan tale sammen, mens de ser en film, finder alle singler det ikke lige velegent som en første date aktivitet. 56 procent af deltagerne i undersøgelsen mener, at det er en god idé, mens 44 procent ikke tror, at det er klogt at gå i biografen på den første date.

Læs også: Romantiske komedier – hvad skandinaviske singler mener

Romantisk film på romantisk date

Undersøgelsens deltagere blev bedt om at vælge den filmgenre, som de mente var bedst egnet til en første date. Et stort flertal valgte romantiske komedier tæt fulgt af komedier generelt.

Derefter blev de bedt om at stemme på den bedste film at se på den første date, og her var den klassiske ’Pretty Woman’ fra 1990 storfavoritten. På plads to-fem på den skandinaviske hitliste finder vi film fra 90’erne, som har det til fælles, at Hugh Grant spiller hovedrollen:

  1. Pretty Woman
  2. Fire bryllupper og en begravelse
  3. Love actually
  4. Bridget Jones’ Dagbog
  5. Notting Hill

Filmsmag kan afgøre, om en date går godt

En ud af tre respondenter (33%) sagde, at det ville afholde dem fra en date nummer to med en potentiel partner, hvis de ikke delte filmsmag. 27% af de skandinaviske deltagere svarede, at de havde skændtes om, hvilken film de skulle se med deres partner i et tidligere forhold. Dette antyder, at filmsmag også spiller en stor rolle i en kærlighedsrelation, og at fælles smag i film er en god forudsætning for et harmonisk forhold.

Om forfatteren: PartnerMedNiveaus redaktion

PartnerMedNiveaus redaktion består af en gruppe engagerede skribenter, der rådgiver vores brugere om kærlighed, parforhold og singleliv.

Läs mer artiklar skrivna av PartnerMedNiveaus redaktion