Romantiske komedier – hvad skandinaviske singler mener

Romantiske komedier

Letfordøjelig underholdning kan gøre hverdagen nemmere, og specielt romantiske komedier varmer hjertet. Men giver genren et urealistisk billede af kærlighed? PARTNERMEDNIVEAU har lavet en undersøgelse og ifølge den, så er romantiske komedier den mest populære genre blandt skandinaviske singler – specielt i datingperioden. Men kan forskellig smag i film på nogen måde påvirke vores forhold?

I PARTNERMEDNIVEAUs undersøgelse afsløres det, at romantiske komedier er den mest populære genre blandt skandinaviske singler. De er også et godt valg når skandinaviske singler er på date. At man har samme smag i film som en potentiel partner, viste sig at være vigtigt for mange af dem, der deltog i undersøgelsen: 33 % af dem der svarede på undersøgelsen, anså det som vigtigt for forholdet, at man har samme smag i film. 56 % af skandinaviske singler vil endda gerne i biografen på første date.

Skandinaviske singlers bedste film til en date:

Deltagere i undersøgelsen blev bedt om at stemme på deres favoritfilm i genren ‘romantiske komedier’. Top-5 listen topper med film fra 90’erne med Hugh Grant i en af hovedrollerne:

  1. Pretty Woman
  2. Fire bryllupper og en begravelse
  3. Love Actually
  4. Bridget Jones’ Dagbog
  5. Notting Hill

Hvorfor er romantiske komedier så populære?

Ligesom et utal af sange, digte og bøger er dedikeret kærligheden, er der også et utroligt udvalg af film dedikeret temaet. Kærlighed har altid været et emne, der har interesseret mennesket, og film er et perfekt medie til at fortælle fantastiske kærlighedshistorier. Og lige meget, om du er single eller i et forhold, så er det fantastisk at drømme sig væk til en fantasiverden (hvor alt er perfekt, eller i det mindste ender perfekt) engang imellem. Det er nemt og uproblematisk at identificere sig med karaktererne i en romantisk komedie og give sig hen til historien – eskapiske, som man indimellem har brug for – men kan de romantiske komedier give urealistiske forventninger til. kærlighed og kærlighedsforhold, på en sådan måde at det bliver usundt? 20 % af dem, der deltog, tror det, mens resten følte at, “film er bare film”.

romantiske komedier

Netflix og chill – kendis-version

Det vigtigste er ikke kun, hvad du ser, men også hvem man ser det med! Vi spurgte, derfor de skandinaviske singler, om hvilken nutidig tv-karakter, de ville nusse med foran skærmen, og der kan vi afsløre, at mændene valgte Sofia Vergara (der spiller Gloria i Modern Family). Kvinderne derimod, valgte Kevin Spacey, (der spiller Frank Underwood i House of Cards) som manden, de ville tilbringe en hyggeaften med.

Bliv inspireret og tag skæbnen i egne hænder

Vores råd er, at man skal lade sig inspirere af filmenes romantik, og at man skal give sig selv lov til at drømme sig væk fra tid til anden. Men ikke gå og vente på at skæbnen på magisk vis vil gribe ind i ens liv. Tag derimod skæbnen i egne hænder, og find netop den, der skal spille hovedrollen i dit liv, ved hjælp af aktive beslutninger!

Kilder

1 Kilde; Filmen ’Pretty Woman’ blev kåret som den bedste dating film blandt nordiske singler; 353 registreret medlemmer hos PARTNERMEDNIVEAU i 2016.

2 Kilde; Og disse serier, bør du undgå, hvis du vil imponere din date…; 289 registreret medlemmer hos PARTNERMEDNIVEAU i 2016. 61% af kvinderne.

Om forfatteren: PartnerMedNiveaus redaktion

PartnerMedNiveaus redaktion består af en gruppe engagerede skribenter, der rådgiver vores brugere om kærlighed, parforhold og singleliv.

Läs mer artiklar skrivna av PartnerMedNiveaus redaktion