Danske mænd ønsker kærlighed til jul

Pressemeddelelse

Berlin, 29. November 2016

En ny undersøgelse fra premium datingsiden PARTNERMEDNIVEAU har afsløret, at danske mænd hader at være single i julen og er langt mere tilbøjelige til at se det som en romantisk højtid end kvinder.

  • Kvinder synes nytårsaften er den værste dag på året at være single. For mænd er det juleaftensdag
  • Mænd er mere tilbøjelige end kvinder til at ønske at fejre højtiden som et par
  • I gennemsnit 65% af de danske singler synes, at der er for meget pres på, at møde en ny partners familie ved juletid
  • Mænd er mere entusiastiske end kvinder om at udveksle julegaver

Danske mænd ønsker ikke at være single i julen

I en undersøgelse er 248 danske singler blevet bedt om at navngive den dag på året, de mindst ønsker at være single. For kvinder er det meget simpelt: nytårsaften. Men for mænd er juleaftensdag den værste dag på året at være single.

Singlerne i undersøgelsen blev også spurgt om, hvem de mest ønskede at tilbringe tid med i julen, og størstedelen af de danske singler (78% af kvinderne og 54% af mændene) valgte en lille familiesammenkomst som deres foretrukne måde at fejre højtiden på. Mænd er dog ligeså tilbøjelige til at fejre højtiden som et par; 20% ønsker at tilbringe julen med en romantisk partner. For kvinder er det derimod kun 8%.

65% af danske singler synes ikke, at det er et godt tidspunkt på året til at introducere en ny partner for familien

Både mænd og kvinder er enige om, at den festlige tid ikke er det rigtige tidspunkt at introducere familien for en ny partner. I gennemsnit var 65% af singlerne enige om, at der er for meget pres på i juleperioden. Mens lidt flere end en tredjedel af singlerne synes højtiden er det perfekte tidspunkt til at introducere en ny partner for familien, er de enige om det er nemmere med alle i ét sted.

Mænd er mere entusiastiske end kvinder, når det kommer til at give julegaver

De danske mænds smag for juleromance overgår også kvinderne, når det kommer til at give julegaver, hvor 63% af mændene synes det er vigtigt at give gaver til en ny partner, sammenlignet med 59% for kvinderne. Mænd er også mere tilbøjelighed til at give store gaver tidligt: 12% af mænd (og kun 7% af kvinder) mener, at det er OK at give en stor, dyr og/eller betydningsfuld gave inden for den første måneds dating.

33% af kvinder afslører dog, at de er blevet gjort utilpas til mode, ved at have modtaget en dyr gave for tidligt i et forhold. Mænd opfordres derfor til at holde tilbage med deres festlige entusiasme i meget nye forhold (i hvert fald indtil næste jul!)

Om forfatteren: PartnerMedNiveaus redaktion

PartnerMedNiveaus redaktion består af en gruppe engagerede skribenter, der rådgiver vores brugere om kærlighed, parforhold og singleliv.

Läs mer artiklar skrivna av PartnerMedNiveaus redaktion