5 tips til en succesfuld første besked på online dating

første besked på online dating

Første indtryk betyder alt, især på nettet. At skrive den første besked på en dating side, kan være udfordrende. Hvad skal man skrive, hvordan skal man udtrykke sig, og hvor lang bør den første besked være? At sende den første besked til en anden bruger, kan betyde forskellen mellem en fantastisk ny romance og en fredag aften derhjemme alene. Så hvad er hemmeligheden egentlig bag den første dating besked? Her har du 5 tips til at skrive en første besked, der øger dine chancer for at få et positivt svar. Når du er medlem hos PARTNERMEDNIVEAU kan du desuden gøre brug af vores forskellige funktioner for hjælp til første kontakt!

Den første besked – gør brug af vores nyttige funktioner

At skrive den første besked kan være enormt udfordrende og vi har derfor gjort det nemmere for vores brugere at tage den første kontakt.
Hos PARTNERMEDNIVEAU har vi udviklet forskellige nyttige funktioner. For eksempel kan du starte med at sende et smil, eller du kan gå videre og sende dem fem spørgsmål. Da han eller hun har besvaret dine spørgsmål, vil du normalt modtage fem andre spørgsmål. Her kan I finde ud af mere om hinanden på en enkel måde.
Du kan også gøre dit match opmærksom på, at du kan lide hans eller hendes profil med et ”synes godt om” eller det kunne være at du synes dit match ser godt ud på sit profilbillede, her kan du så vælge at kommenterer det med en billedkommentar. Dette kunne være starten på en lidt lettere introduktion af dig, før du skriver den første besked.

1 Skriv noget unikt

At skrive en unik besked er alt afgørende. Undgå at skrive en kliche, men i stedet finde på noget unikt som personen ren faktisk vil kunne huske. Læs hans eller hendes profil igennem og fokusere på noget anderledes, som du synes er interessant. Det kunne for eksempel være at han/hun har en interesse for en bestemt boggenre, eller det kunne være at dit match har en spændende hobby som du gerne vil høre mere om. Det er vigtigt at fokusere på forskellige ting ud fra personens profil, det gør at selve beskederne bliver mere personlige og dette viser, at du har brugt tid på at læse hans/hendes profil og at du viser en oprigtig interesse.

2 Skræddersy din første besked – Brug deres navn

Forskning har vist, at folk bliver varme indeni, når de høre deres eget navn i en samtale. Brug denne videnskabelige opdagelse, til din egen fordel, ved at starte din første besked med et “Hej [brugernavn]” og ikke et, ikke-specifik “Hej.” Hvis du ønsker at skabe en følelse af varme hos dit match, kan du også forkorte navnet, du kan bruge hans/hendes initialer, eller oprette et kælenavn baseret på en af deres interesser. Gør det sødt og sjovt.

3Brug humor

Der er næppe noget mere charmerende end at få andre til at grine. Humor synes de fleste er attraktivt, også selvom man ikke er verdens smukkeste. I en første besked, kan du også sagtens bruge lidt ironi, for eksempel ved at løfte noget han/hun har skrevet i profilen. Selv når du er på udkig efter et seriøst forhold, så bør den første besked ikke være for “tung”.

4 Giv en bemærkelsesværdig kompliment

Alle elsker en kompliment engang imellem, så giv dit match en bemærkelsesværdig en af slagsen. Bevis at du rent faktisk har læst hendes/hans profil, med for eksempel en kompliment om han/hendes musiksmag, en hobby, eller et land, dit match har skrevet at han/hun har besøgt.
Varme komplimenter fungerer godt i de første beskeder, men overfladiske kan have en omvendt effekt, eller oftest blive misforstået – så hold dig til noget faktuelt.

5 Vær kortfattet

En god første besked er sød, og kort. Hundrede ord er omtrent ret. Det er langt nok til at omfatte en kompliment, at sige et par ord om hvad der fangede en ved deres profil, nævne noget du har til fælles, og at stille en ledende spørgsmål. Formålet med den første besked er, at få en samtale i gang. Jo kortere første besked, jo mere spændende vil du være. Undgå at give for meget af dig selv ved den første besked, men i stedet give personen muligheden for at spørge mere ind til dig.

Om forfatteren: Sophie Eliasen

Sophie Eliasen er redaktør hos PARTNERMEDNIVEAU.

Läs mer artiklar skrivna av Sophie Eliasen