De mest populære fornavne på det danske singlemarked

populære fornavne

Har du også oplevet, at du dømmer folk en lille smule på deres fornavn? De fleste singler, der har prøvet online dating, kan nok nikke genkendende til det fænomen. Læs med her og hør lidt om, hvorfor, og hvilke fornavne der er mest populære, blandt de danske singler.

Navne kan fortælle noget, omkring vores valg i livet

Forskeren John Waggoner fra Bloomberg University of Pennsylvania, har udtalt “Det navn, du giver dit barn afspejler, hvilken kultur personen er opvokset i”. Navne har været knyttet til mange livsvalg, heriblandt hvilken slags arbejde folk har, og hvordan de donerer til velgørenhed.
Tidligere undersøgelser har vist, at de navne folk vælger at give deres børn, varierer efter deres socioøkonomiske status og uddannelsesniveau. Waggoner og hans kolleger undrede sig over, om folks fornavne virkelig påvirker, hvad andre forventer af dem.

Navne har en effekt på, hvordan vi opfatter andre mennesker

Forskerne bad en gruppe på 89 studerende (ca. halvdelen af dem var potentielle lærere) at gætte, og bedømme på en skala fra 1 til 10, hvordan de troede, en studerende med et bestemt fornavn ville præstere fagligt.
Deltagerne havde en tendens til at dømme de personer med fornavne, de associerede med mødre, der har en lavere uddannelse og socioøkonomisk status, hårdere end andre, der havde navne, der normalt tænkes som højere status.

Ud fra denne undersøgelse, kunne de konkludere, at navne har en effekt på hvordan vi opfatter, og hvad vi forventer af et andet menneske.

Klik på billedet for at se resultaterne fra vores undersøgelse

Navne og dating

Navne er i konstant forandring

Når dette er sagt, skal du huske på, at populære navne hele tiden ændrer sig. Du kan måske synes, at et specifikt navn lyder mærkeligt i dag, men allerede et par måneder efter, er det et helt normalt navn at kalde sit barn. Og omvendt, nogle af de navne som har været meget populære på et tidspunkt, er i dag mindre almindelige. Navne er relateret til kultur og samfund, og er derfor i konstant forandring.

Hvad fortæller dit navn om dig?

PARTNERMEDNIVEAU har gennemført en større undersøgelse, blandt ca. 50,000 danske medlemmer. Vi har undersøgt de danske singlers fornavne, og deres tilknytning til udseende, sans for humor og loyalitet, såvel som deres interne og eksterne kvaliteter. Vi har lagt vægt på, om der er nogen korrelationsværdi mellem navne og specifikke karakteristika, eller om det bare er fordomme. På baggrund af denne undersøgelse, har vi anført top 5 navne i forskellige kategorier, som er baseret på rå statistisk data.

Kristoffer og Josefine er de mest attraktive single navne

Vi har bedt singlerne, om at vurdere deres egen attraktivitet, på en skala fra 0-7. Disse navne er baseret på de danske singler, der rangeret højest på skalaen:

TOP 5 navneliste:

Kvinder Mænd
1. Josefine 1. Kristoffer
2. Isabella 2. Oliver
3. Amalie 3. Adam
4. Sofia 4. Johan
5. Sille 6. Benjamin

Philip og Natascha har den bedste sans for humor

Latter er kendt for at forlænge livet, så hvis du leder efter en partner der kan få dig til at grine, kan du med fordel se listen med navnene nedenfor! De mener nemlig selv, at de har den bedste sans for humor.

Kvinder Mænd
1. Natascha 1. Philip
2. Sille 2. Danny
3. Emilie 3. Sven
4. Majken 4. Jeppe
5. Sussie 5. Christoffer

De fleste mennesker vil fortrække at have en trofast partner, da loyalitet er en stor del i at have et velfungerende parforhold. Her er listen over navnene på de personer, som betragtede dem selv, som værende de mest loyale.

Top 5 listen for loyale singler:

Kvinder Mænd
1. Sisse 1. Carl
2. Jeanette 2. Uffe
3. Søs 3. Freddy
4. Alice 4. Jimmi
5. Vivi 5. Tony

Hvad mener du? Har navne virkelig en indflydelse på, hvordan vi opfatter eller hvad vi forventer af et andet menneske? Eller er denne form for tankegang, ren overtro?

Kilder

http://www.livescience.com/14394-educational-achievement.html

Om forfatteren: Sophie Eliasen

Sophie Eliasen er redaktør hos PARTNERMEDNIVEAU.

Läs mer artiklar skrivna av Sophie Eliasen