Singlekvinder mere irriterede over husarbejde end singlemænd

 

07.02.2013 – Kvinder har mere flair for husarbejde end mænd. Sådan lyder en velkendt forestilling, som en ny undersøgelse fra datingsiden PartnerMedNiveau nu gør op med: Danske singlekvinder er overraskende mere irriterede over at være alene med de huslige pligter end singlemænd. Desuden viser undersøgelsen, at de danske singler vurderer de relativt højere skatter og afgifter for singler som den mest diskriminerende faktor i samfundet. Derimod går hverken Valentinsdag eller forelskede par de danske singler på nerverne i nævneværdig grad.

 

Op til Valentinsdag den 14. februar har datingsiden PartnerMedNiveau.dk spurgt 232 af sine medlemmer ind til irritationsmomenter og diskriminering i deres liv. Undersøgelsen viser: Danske singlekvinder er i langt højere grad end -mændene irriteret over det ekstra husarbejde, der følger med et liv som single. Som de fleste nok forventer, er flere kvinder end mænd irriterede over at skulle klare forefaldende reparationer i hjemmet: Hele 55 % af de danske singlekvinder er irriteret over at stå alene med den slags praktisk arbejde. I modsætning hertil er kun 19 % af de danske singlemænd irriterede over at være alene med reparationer i boligen. De gamle kønsroller holder altså stadig stik: Mændene reparerer gerne en dryppende vandhane eller en dør, der klemmer. Kvinderne er åbenbart endnu ikke så ferme med værktøjet.

 

Men ikke kun det typiske ”mandearbejde” er upopulært blandt de danske singlekvinder. 42 % af kvinderne er irriterede over husligt arbejde som rengøring og madlavning. For mændenes vedkommende er der kun tale om 33 %. ”Noget tyder på, at ligestillingen allerede er ankommet i de danske gryder og gulvspande, men endnu ikke i vores værkstøjskasser” mener Lisa Voigt, singleekspert hos PartnerMedNiveau. Men det forklarer ikke, hvorfor kvinderne er mere irriterede over at stå alene med de traditionelle ”kvindeopgaver” end mændene er. Lisa Voigt uddyber: ”Madlavning og rengøring er godt nok aktiviteter, der ikke kan undgås helt i hverdagen, men den enkelte kan sætte sit eget niveau for renlighed og vælge nemme madløsninger”. Årsagen til de danske singlekvinders højere irritation over husarbejdet kan altså hænge sammen med kønnenes forskellige forventninger til, hvordan arbejdet skal udføres.

 


Skatter og afgifter diskriminerer mere end Valentinsdag

 

I undersøgelsen spurgte PartnerMedNiveau også sine medlemmer om deres følelser af at blive diskrimineret som single i Danmark. 63 % anser de relativt højere skatter og afgifter for singler som en diskriminerende faktor i samfundet. Da der ofte ikke skelnes mellem husholdninger med én eller flere beboere, betaler den single del af befolkningen ofte mere end de borgere, der lever som par eller familie. ”At skatter og afgifter er placeret øverst, bunder formentlig i, at disse påvirker vores økonomiske situation direkte. Det er faste udgifter, som den enkelte ikke har indflydelse på. I modsætning til en relativt højere husleje, som man i højere grad selv kan omgå ved at vælge en billigere bolig” forklarer Lisa Voigt.

Generelt føler de danske singler sig i højere grad irriteret af praktiske og økonomiske forhindringer end af følelsesmæssige udfordringer. Hver 3. angiver at være irriteret af Valentinsdag, mens kun hver 5. bliver generet af forelskede par i offentligheden. De danske singler oplever måske nok irritation i deres hverdag – men altså sjældent på grund af kærligheden.

 

 

Har du spørgsmål? Send os en e-mail på presse@partnermedniveau.dk