Online dating boomer ved årsskiftet

Online dating boomer nytår

Berlin, 20. december 2013 – Online dating-tjenester oplever hvert nytår rekord høje stigninger i antallet af nye tilmeldinger. Europæiske tal for årsskiftet 2012/2013 fra online matchmakingsiden PARTNERMEDNIVEAU, viser en stigning i antallet af nye medlemmer på 35 %. I år forventes tilsvarende høje tal.

PARTNERMEDNIVEAU har i fællesskab med Affinitas’ øvrige europæiske datingportaler set nærmere på medlemsaktiviteten omkring jul og nytår. Sammenligner man antallet af nye medlemmer i ugen mellem jul og nytår 2012 og den første kalenderuge i 2013 med gennemsnittet af tilmeldinger i julemåneden op til juleaften 2012, finder man en stigning på hele 35 %. Europas singler synes at være særligt fokuserede på at finde kærligheden i juleferien. Omkring nytår når antallet af tilmeldinger sit højdepunkt og falder derefter i det nye år langsomt tilbage til et normalt niveau.

Wiebke Neberich, psykolog hos PARTNERMEDNIVEAU, forklarer tendensen således: “I helligdagene finder mange singler endelig tid til at tage sig af privatlivet. Derfor kommer ønsket om at finde en partner i forgrunden, og aktiviteten på datingplatformen stiger.

Denne tendens forstærkes af julen, der med fejringen af kærlighed og familie forstærker den enkeltes ønske om et solidt parforhold. Igen i år kan vi forvente, at mange singler i begyndelsen af 2014 sætter deres nytårsforsæt i praksis ved at logge ind på PARTNERMEDNIVEAU.”

Bemærk : Grafen viser andelen af nye medlemmer om ugen (på Affinitas’ portaler i Tyskland, Østrig, Schweiz , Frankrig, Spanien , Polen, Holland, Sverige, Italien , Tjekkiet, Norge) i forhold til gennemsnittet for den viste periode.

Psykolog Wiebke Neberich er medlem af PARTNERMEDNIVEAUs forskerteam.

Få flere oplysninger om PARTNERMEDNIVEAUs forskningsprojekter her eller på Wiebke Neberichs blog: http://www.science-of-love.org/.

Har du spørgsmål? Send os en e-mail på [email protected]

Om forfatteren: PartnerMedNiveaus redaktion

PartnerMedNiveaus redaktion består af en gruppe engagerede skribenter, der rådgiver vores brugere om kærlighed, parforhold og singleliv.

Läs mer artiklar skrivna av PartnerMedNiveaus redaktion