83% af danskerne vil hellere opgive kærlighed end kød

De bedste og de vaerste lande i europa for en vegetar at finde kaerligheden

PRESSEMEDDELELSE

28 September, 2016

Danske vegetarer, der fortæller deres partnere “det er mig eller kød ” vil muligvis få sig et chok – en ny undersøgelse har vist, at give sådan et ultimatum, vil hele 83% af de danske singler vælger kød over kærligheden.

• 83% af danskerne ville dumpe en partner, som forsøger at få dem til at blive vegetar
• 16% af kødspisere, er bekymret over, at date en vegetar, ville betyde netop sådan et ultimatum
• Kun 3% af de danske vegetarer ville insistere på at en partner ‘konvertere’ til vegetarismen
• 63% af danske kødspisere ville ikke spise mindre kød, selvom der blev spurgt pænt
• Vegetarer er dog stadig lidt mere tolerante over for forskellige diæter end kødspisere

Lige i tide til internationale vegetardag (1. oktober), har en ny undersøgelse fra dating siden PARTNERMEDNIEVAU, kigget nærmere på dating og den danske kost og fundet nogle interessante fakta om kødspisere, vegetarisme og romantik.

Valget mellem kød og kærlighed

En undersøgelse fortaget af 368 danske singler har vist, at en række danske kødspisere, rent faktisk bekymre sig over dét, at falde for en vegetar, hvilket vil betyde et liv uden en god rød bøf. Faktisk mente 16% af kødspiserene, at faren for at blive presset til at ”konvertere”, er en af de største grunde til ikke at date en vegetar. Og, hvis de får et ultimatum (dvs. “det er mig eller kød”), ville 83% af kødspiserne vælge kød over kærligheden; de ville vælge at opgive kærligheden i stedet for at opgive bacon. Dog ser det ud til at være ultimatummet snarere end kosten, der er problemet. Men, hvis der bliver spurgt pænt af en vegetarisk partner, ville over en tredjedel af de danske kødspisere (37%) være parat til at prøve at blive delvist-vegetar. Dette omfatter 30%, som ville forsøge at undgå at spise kød foran deres partner og 7%, der ville opgive det helt.

At give bønner en chance: Kom over vegetariske stereotyper

I modsætning til mange vegetariske stereotyper (og især for dem som er bekymret for ultimatummer), bekymre vegetarer i Danmark, sig ikke meget om en partners kost. Faktisk ville kun 3% af de adspurgte insistere på, at deres partner stopper med at spise kød. 32% ville gerne have, at en partner i det mindste overvejede at spise mindre kød, og langt de fleste – 65% – synes ikke, at det er op til dem, at stille krav til en partner kost.
Derudover, vil 93% af de danske vegetarer ikke have noget imod, at starte et seriøst forhold med en person, der spiser kød. Til sammenligning ville blot 72% af kødspisere have et seriøst forhold med en vegetar – hvilket betyder, at i modsætning til stereotypen, er det måske vegetarer, der er de mest accepterende over for en anderledes kost end deres egen.

PARTNERMEDNIEVAU undersøgte også, hvad de bedste lande i Europa er, når det kommer til at finde varig kærlighed for vegetarer. Selvom vi har en tendens til at sige, at danskerne er virkelig åbne, vil kun 76% af danskerne starte et seriøst forhold med en vegetar, ikke kun andre nordiske singler er mere åbne (84% af svenskerne, 79% af nordmændene og 92% af finnerne ville være åbne for et forhold med en vegetar), men Danmark er det land, som havde den laveste sats i hele Europa.

Kost & kærlighed – hvor vigtig er en fælles kost?

Undersøgelsen afslørede, at når det kom til kost og kærlighed, deler kødspisere og vegetarer faktisk den samme store bekymring. På trods af al snak om konverteringer og accept, er det ikke et moralsk dilemma, som bekymrer de fleste singler, men snarer et spørgsmål, som har plaget menneskeheden siden tidernes morgen: hvad skal vi have til aftensmad?
Faktisk mente 61% af vegetarer, at de troede det sværeste ved at dating en kødspiser, ville være madlavning og planlægning af daglige måltider sammen. Med det mente 25%, at det sværeste er at planlægge menuen for specielle højtider som jul, og 14%, mente, at det ville være at vælge en romantisk restaurant når man skal på en date.
For kødspisere som dater vegetarer, er de tre største bekymringer forbløffende ens – 45% mener, at madlavning og planlægning af daglige måltider sammen, er det største problem, efterfulgt af 21%, som mente, at det ville være at planlægge menuen til jul og 14%, syntes, dét at spise kød foran deres partner var den største bekymring.

Men hvorfor er dét, at dele et måltid sammen, så vigtigt? PARTNERMEDNIVEAUS psykolog Salama Marine siger: At dele et måltid er uden tvivl en af de mest intime ting et par kan gøre – ud over at tage deres tøj af! At sidde over for hinanden ved et middagsbord og stirre ind i hinandens øjne uden distraktioner, er helt sikkert et stort skridt i ethvert forhold. Hvis par kan overkomme denne delikate grundlæggende test, vil deres forhold have en større chance for at udvikle sig i den rigtige retning. Denne undersøgelse bekræfter, hvor vigtigt det er at være tilfreds, når man spiser sammen med sin partner. For nogle mennesker er kulinariske præferencer afgørende i et parforhold, og det resulterer i, at nogle individer er bange for at date nogen, der ikke deler de samme spisevaner som dem selv. I betragtning af, at spise sammen, er en del af et sundt forhold, er det godt at sørge for begge parter er enige, når det kommer til hvad der skal serveres på middagsbordet!

Om forfatteren: PartnerMedNiveaus redaktion

PartnerMedNiveaus redaktion består af en gruppe engagerede skribenter, der rådgiver vores brugere om kærlighed, parforhold og singleliv.

Läs mer artiklar skrivna av PartnerMedNiveaus redaktion