Europæere vil ikke date minoriteter

På tværs af ni lande i Europa har 58.901 online datere indtastet deres egne etniske præferencer og ekskludering af særlige etniske grupper. Syd- og Østeuropæere er mest kritiske over for at date personer med afrikansk og arabisk baggrund, mens de veluddannede og svenskere er blandt de mest frisindede datere.

58.901 online datere har givet et indblik i deres egne præferencer

Er vi tilbageholdende med at date på tværs af etnisk baggrund i en online datingverden, hvor indblanding fra familie, venner og det sociale pres er begrænset? En undersøgelse, foretaget af PARTNERMEDNIVEAU, satte fokus på kernen i dette spørgsmål. Undersøgelsen omfattede hele 58.901 brugere af en online datingside med et matchmaking-princip, og blev gennemført på tværs af ni lande i Europa: Sverige, Tyskland, Holland, Frankrig, Østrig, Schweiz, Italien, Spanien og Polen. Konklusionerne er baseret på brugernes indtastede sociodemografiske informationer og individuelle præferencer, hvor hver bruger kunne angive, hvilke(n) etnisk(e) oprindelse(r), vedkommende ville acceptere hos en fremtidig partner. Der blev skelnet imellem fem forskellige etniske kategorier, herunder de indfødte etniske europæere og etniske minoriteter som arabere, afrikanere, latinamerikanere og asiater. Hver bruger havde mulighed for at vælge enten én, flere eller alle kategorier.

Etniske europæere foretrækkes

Resultaterne viste, at gruppen med europæisk oprindelse var mest tilbøjelig til at ekskludere en potentiel partner med anden etnisk baggrund end sin egen. Samtidig peger undersøgelsen på, at etniske europæere er den mindst ekskluderede gruppe af alle minoriteterne, og at de etniske minoriteter i Europa er mere åbne for at date europæere end deres egen minoritet. For eksempel ekskluderer hele 32,2 % med asiatisk oprindelse muligheden for at blive matchet med andre asiater, mens kun 12,4 procent ekskluderer europæere. Efter europæisk og egen etnisk oprindelse kommer personer med latinamerikansk herkomst på en generel tredjeplads, mens asiater, arabere og afrikanere er de mindst eftertragtede.

Religion, miljø og uddannelsesniveau påvirker dit valg

Undersøgelsens resultater viste også, at specielt kvinder, ældre brugere, troende kristne og muslimer, samt personer med tidligere dating erfaring med andre etniske grupper var mindst villige til at date uden for egen etnisk oprindelse. Tendensen til kun at foretrække mennesker med samme etniske oprindelse som ens egen, lader også til at være formet af det miljø brugerne lever i. Sandsynligheden for at en person med afrikansk baggrund vil online date en anden etnisk afrikaner øges, hvis personen bor i et område, hvor mange beboere er af afrikansk oprindelse. Samme tendens kan spores hos etniske arabere, som har en tendens til at præferere partnerforslag fra andre arabere. Veluddannede online datere var derimod blandt dem, som var mest tilbøjelige til at lære nye mennesker at kende på tværs af forskellige etniciteter.

Syd- og Østeuropa mere restriktiv end Nord- og Vesteuropa

Kigger man på forskellene mellem Europas forskellige regioner og lande, viser det sig, at der er betydelige forskelle at spore. Online datingbrugere fra Polen, Østrig og det sydlige Italien er de mest restriktive over for at date andre etniciteter. Det samme gælder den sydlige del af Tyskland, hvorimod onlinedatere i Vesttyskland og indre Berlin er mere åbne. De mest frisindede datere findes i Spanien og Sverige, der som det eneste land i undersøgelsen repræsenterer Skandinavien.

Om forfatteren: PartnerMedNiveaus redaktion

PartnerMedNiveaus redaktion består af en gruppe engagerede skribenter, der rådgiver vores brugere om kærlighed, parforhold og singleliv.

Läs mer artiklar skrivna av PartnerMedNiveaus redaktion