4 tegn på at det er tid til at forlade din partner

Forlade sin partner

Kærlighed finder man i alle former og størrelser, og mennesker, der deler den, er meget heldige. Et parforhold er en smuk forening som normalt skabes af to mennesker som elsker hinanden. Der er typisk mange stærke følelser involveret i et forhold, men det kan desværre også gå i stykker af forskellige årsager og man må derfor tage et valg om man vil ende forholdet, hvis dette er tilfældet.

Hvornår ved man om man skal forlade sin partner?

Hvis du overvejer at forlade din partner, går du sikkert med en masse ubesvaret spørgsmål som, ”Hvad gik egentlig galt?” Eller ”lykkes det mig ikke at leve op til de krav, min partner forventede af mig i forholdet?” Eller ”havde vi forskellige opfattelser, af hvad et forhold skulle indebære?” Uanset årsagen, er det altid bedst at forlade et forhold, når man ikke føler sig glad og tilpas. Der kan være flere grunde til et forhold ikke fungerer som det burde, en af årsagerne kan være, at man fra starten ikke får snakket om nogle af de vigtige ting, såsom ens værdier og fremtidsplaner, man ender med at ville noget forskelligt, eller har vidt forskellige opfattelser hver især af hvad der er vigtigt i et forhold.

Mange par beslutter sig for at leve i parforhold, uden rigtig at overveje hvad man egentlig søger eller forventer af den anden person. Men man indser hurtigt virkelighedens hverdag. Det kan være let i starten af et forhold hvor man er forelsket, og alt stadig er nyt og spændende, at se gennem fingre med ting man ikke er enige i, men det kan senere gå hen og blive et problem og en stor udfordring for forholdet. Det er derfor bedre at forlade forholdet, hvis det kun giver problemer og utilfredshed. Samtidig kan det være en god ide, hvis du fra starten, overvejer hvad du leder efter og forventer af en potentiel partner, det vil som regel gavne dig senere hen i parforholdet. Vi giver dig vores tips til hvad der afgøre, om det er tid til at forlade din partner.

Læs også: Parforhold uden kærlighed – bør man kæmpe eller gå?

nummer 1 Når din partner tager dig forgivet

Hvis du konstant føler, at du ikke får den respekt og opmærksomhed, som du tidligere har fået og der skal være i et velfungerende forhold, så bør du virkelig overvejer at forlade forholdet. Det primære formål med at indgå et seriøst parforhold er, at være mere glad og tilfreds. Samtidigt er det vigtigt at sørge for en masse omsorg, og forsøge at maksimere trygheden mellem hinanden, så meget som muligt. Moderne parforhold tvinger ingen personer i dag til, at lide et livslangt forhold med en person, som man ikke passer sammen med.

nemmer 2 Når kærligheden dør ud

Romance er kernen der udgør et kærlighedsforhold til forskel for et venskabeligt forhold, det er derfor vigtigt at holde liv i den romantiske gnist. Folk vælger at indgå i et parforhold, for at nyde den romantiske tilstedeværelse af sin partner, og opnå det naturlige behov vi har til at elske og blive elsket. Hvis en af partnerne ikke forstår vigtigheden for kærlighed i forholdet, er det umuligt at fortsætte med, at have et meningsfuldt parforhold. Gå aldrig på kompromis i dit forhold, hvis din partner ikke er kærlig eller får dig til at føle overflødig og mindre vigtig. Husk på, at i mange tilfælde er mangel på romantik, det oplagte tegn på manglende interesse. Når kærlighed dør helt ud, så skal man forstå det, som det rigtige tidspunkt til at forlade sin partner.

nummer 3 Når tilliden er brudt

Tillid er en meget vigtig del i et velfungerende parforhold, og det er typisk en af de ting som er med til at binde partnere tættere sammen, og udvikle et stærkt og sundt forhold. Gensidig tillid er alt afgørende og det er en pligt for begge parter, at vise denne tillid til hinanden. Hvis du føler at tilliden er helt brudt i dit forhold, burde du stærkt overveje at forlade forholdet. Tillid er en måde at udtrykke den kærlighed, bekymring og betydning man føler for den anden person. Hvis en af partnerne er ligeglad med at opretholde tilliden i forholdet, er det værd at overveje om, man fortsat ønsker at være sammen med sin partner.

Læs også: At komme over sin eks – hvordan gør man?

nummer 4 Hvis du føler dig deprimeret eller ulykkelig hele tidenUllykkelig kærlighed

Hvis dit forhold konstant giver dig en trist følelse, er det formentlig ikke gavnligt for dig. behovet for lykke, siges at være drivkræften bag enhver handling i livet; det samme gælder for parforhold. Når dit forhold kun byder på negativitet, snarere glæde og positivitet, giver det ikke mening at forsætte i denne retning. Analyser, om alt den negativitet er resultatet af din egen mentalitet, eller om det er noget som er forårsaget af et ubalanceret og dårligt forhold. Hvis du mener at negativiteten kommer af destruktivitet i forholdet, så er det nok tid til at spørge sig selv, om I ikke burde gå hvert til sit.

Om forfatteren: Sophie Eliasen

Sophie Eliasen er redaktør hos PARTNERMEDNIVEAU.

Läs mer artiklar skrivna av Sophie Eliasen