Pensionisternes overraskende sexliv

Senior sex

Berlin, Januar 2016. Vi har fået et indblik i de ældres seksuelle adfærd ved at spørge 2500 medlemmer i alle aldre og kan afsløre, at seniorernes tidlige sengetider, ikke har at gøre med at ville have mere søvn. Det viser sig, at 93% af deltagerne over 70 år, betragter sex som vigtigt. Brugerundersøgelsen afslører, at seniorer har mere tilfredsstillende sex – og større behov – end singler i 20’erne. Hele 84% af seniorer siger, at sex bliver bedre med alderen.

Seniorer har stadig sex – og meget meget af det

Undersøgelsen viser, at pensionister har et større behov for sex end singler i målgruppen 18-30 år. Seksuel afholdenhed betragtes som mindre acceptabelt hos de ældre singler, end blandt de unge: 7% af de ældre og 14% af de yngre, ville nøjes med et forhold uden sex.

Seniorer viste sig også at være mere åbne over for tilfældig sex: 79% af dem indrømmede, at de ikke nødvendigvis har behov for at have et stabilt forhold, for at have sex med en person, kun 69% af de yngre singler var enige i det.

Kvinderne er mest aktive

Når vi sammenligner de to køn, viser det sig, at ældre kvinder er endnu mere positive overfor sex, end mænd. 93% af dem synes at kvaliteten af sex stiger med alderen og erfaring, i modsætning til kun 76% af mændene. Kvinder er også mere aktive når det kommer til dating: Kun 4% siger, at de ikke føler sig sunde og rørige nok til dating, sammenlignet med 23% af de mandlige deltagere over 70.

Senior dating: Romantikken er langt fra død

Romantikken ser ganske vist ud til at leve i bedste velgående i den ældre generation. Også efter separation eller skilsmisse mener 96%, at de kan forelske sig igen, uanset hvor gammel de er. 87% af singler over 70 år mener, at kærlighed kan være lige rundt om hjørnet. 60% af de ældre tror desuden også på kærlighed ved første blik.

Psykolog: “Der er ingen aldersgrænse for erotik»

PARTNERMEDNIVEAU’s psykolog Salama Marine siger: “Mange mennesker finder tanken om seniorers seksualitet akavet, da det intet har at gøre med reproduktion. Når ældre mennesker har sex, er det udelukkende for kærlighed og seksuel tilfredsstillelse. Men i dagens samfund, som er meget fikseret på ungdommen, er vi tilbøjelige til at glemme, at erotik og tiltrækning ikke har en udløbsdato. Vi må også erkende, at nutidens pensionister har oplevet samfundets seksuelle frigørelse, og nyder den samme seksuelle frihed som alle andre.”

Der er derfor ingen grund til at frygte et mere trist sexliv, når de første grå hår kommer – sex er lidt ligesom en god vin, der bliver bedre og bedre med alderen.

Om forfatteren: PartnerMedNiveaus redaktion

PartnerMedNiveaus redaktion består af en gruppe engagerede skribenter, der rådgiver vores brugere om kærlighed, parforhold og singleliv.

Läs mer artiklar skrivna av PartnerMedNiveaus redaktion