Skandinaviske singler tror på feriekærlighed

96 % af singlemænd og -kvinder fra Danmark, Sverige og Norge kan forestille sig en flirt på ferien. Selvom 40 % aldrig har flirtet på ferien, mener hele 99 % af singlerne, at en flirt på rejsen kan udvikle sig til ægte kærlighed. Sådan lyder det ifølge en undersøgelse fra PartnerMedNiveau i samarbejde med online-platformen for private overnatninger Wimdu.dk, hvor 246 singler har delt deres meninger og oplevelser om flirt og kærlighed på ferien.

Foretrukne situationer til at starte en flirt

Sommeren er højsæson for flirt og nye bekendtskaber, og i den anledning har PartnerMedNiveau i samarbejde med Wimdu undersøgt, hvad danske, svenske og norske singler mener om flirt og kærlighed på ferien. Undersøgelsen viser, at selvom 40 % af singlerne aldrig har flirtet på en ferie, vil hele 99 % ikke udelukke muligheden for at møde kærligheden på en ferie. Både mænd og kvinder ser en fælles aktivitet som den oplagte mulighed til at indlede en flirt. 40 % af kvinderne foretrækker en flirt i forbindelse med en guidet tur, mens 31 % af mændene foretrækker flirts ved sportsaktiviteter. De lidt mere klichéagtige situationer som en flirt ved poolen eller på en bar viser sig til at være mindre populære, da kun hver femte foretrækker en flirt i disse omgivelser.

Skandinavisk flirtstrategi

Skandinaviske singlemænd og -kvinder er enige om den bedste strategi: en god måde at starte en flirt er ved at give komplimenter. Faktisk viser det sig at skandinaviske kvinder oftere vælger rosende ord til at starte en flirt end mænd. Denne tendens tyder på, at skandinaviske kvinder har gjort op med de traditionelle kønsroller, hvor manden bør tage det første skridt. Trods dette, lader kønsrollerne til at være uændrede, når det kommer til at invitere på middag og drinks. 35 % af mændene foretrækker at starte en flirt ved at invitere på middag, mens kun 16 % af de skandinaviske kvinder ville vælge denne strategi.

Singlemænd er mere spontane end singlekvinder

Når ferien skal planlægges, står aktiviteter i naturen højt på dagsordenen hos de skandinaviske singler. 29 % af kvinderne og 24 % af mændene har svaret, at de skal tilbringe deres ferie ude i naturen. Samtidig har 16 % af mændene og 22 % af kvinderne planlagt en kultur- og storbyferie. Disse tal kan dog variere, da hele 24 % af singlemændene på tidspunktet for undersøgelsen (midt juni 2013) endnu ikke havde lavet faste ferieplaner. Til sammenligning var kun 17 % procent af kvinderne ligeså sent ude med ferieplanlægningen. Tallene tyder på en højere spontanitet hos singlemænd end singlekvinder.

Undersøgelsen blev foretaget i juni 2013 med 246 singler fra PartnerMedNiveau. 65 % af deltagerne var kvinder.

Har du spørgsmål? Send os en e-mail på [email protected]

Klik på billedet for flere

oplysninger om undersøgelsen.

Om forfatteren: PartnerMedNiveaus redaktion

PartnerMedNiveaus redaktion består af en gruppe engagerede skribenter, der rådgiver vores brugere om kærlighed, parforhold og singleliv.

Läs mer artiklar skrivna av PartnerMedNiveaus redaktion