Påsken er en singlehøjtid

21. marts 2013 – Danske singler er ikke spor bekymrede over at skulle tilbringe påsken alene. Kun 1 % betegner påsken som den værste højtid for singler. Det viser en ny undersøgelse foretaget blandt medlemmer af datingsiden PartnerMedNiveau. Derimod betegnes jul og nytår som de absolut værste højtider at tilbringe uden en partner. Men hvorfor er det sådan?

Med sine 2.000 år på bagen er påsken officielt den vigtigste og ældste højtid i de kristne lande. Alligevel betegner kun 1 % påsken som den sværeste højtid at være single. Samtidig er 11 % af singlerne mere forbundet med Valentinsdag, som først kom til Danmark i 1990’erne. Hele 88 % erklærer julen eller nytårsaften til den absolut værste singlehøjtid. ”Julen er hjerternes fest, en tid, der handler om familie og nære værdier, og nytårsaften er for mange en skelsættende dag, hvor man gør status og ser frem mod det nye år. På sådanne dage spiller en partner en stor rolle” forklarer Lisa Voigt, singleekspert hos PartnerMedNiveau.

Storbyferie i stedet for kirke

Kirkeministeriet er decideret bekymret over danskernes manglende kirkebesøg og tilknytning til påsken og dens traditioner, og ifølge rejsebranchen valfarter danskerne i store strømme på storbyferie i for eksempel Paris, Rom og Berlin. Så når de danske singler ikke bekymrer sig om deres singletilværelse ved påsketid, er det et symptom på påskens mistede historiske og religiøse betydning i samfundet.

Undersøgelsens resultat hænger sandsynligvis også sammen med påskens placering om foråret. Allerede i tiden før kristendommens indtog i Danmark blev tiden omkring påske forbundet med frugtbarhed og vækst. En klar modsætning til jul og nytår på årets mørkeste og koldeste tid. ”Ved påsketid vågner naturen og menneskene efter vinterens søvn, og solen vender tilbage. Måske er det derfor ikke slemt at være alene i påsken. Det er en udadvendt tid, hvor man som single har mulighed for at finde en kæreste!” foreslår Lisa Voigt.

Tips til en romantisk påske som single

1. Lad påskens toner bringe jer sammen: ”Hvor ord svigter, taler musikken”, som H.C. Andersen sagde. En god koncert er oplagt til den første date. Rundt om i landets kirker er der et stort udbud af kirkekoncerter i påskedagene. I den lidt mindre religiøse ende af påskens klassiske koncerter møder Bamse og Kylling hele DR UnderholdningsOrkestret i ‘Bamsekomcerten’.

2. Vejen til hjertet går gennem maven: Genoplev nogle gode gamle påskeretter som skidne æg og nikål (som efter sigende skulle fremme frugtbarheden!) og skyl dem ned med en snaps. Hvis det ikke lyder så appetitligt, er der heldigvis mange mere moderne versioner af påskebordet. Er du ikke er en velsignet kok, kan du altid invitere på en påskebryg.

3. Påskeklip: Gækkebreve er en særlig dansk tradition, som før i tiden blandt andet er blevet brugt som flirt blandt unge par. Desuden skaber det en afslappet stemning at være kreative sammen, og påsken er en af de højtider, hvor det er oplagt at folde sin kreative side ud. Hvis I ikke klippe-klistrer sammen, kan du også sende din udkårne et romantisk gækkebrev med et lille digt.

4. Oplev naturen vågne: Er der noget mere inspirerende end at se de første blade folde sig ud og opleve fuglene flirte og finde sammen i par? Der er amoriner i luften og en date i naturen kan kun virke inspirerende!

Så udnyt solens første stråler, de velkomne fridage og en udadvendt forårsstemning. Mød mange andre interessante singler på PartnerMedNiveau.dk og find kærligheden i påsken!

Har du spørgsmål? Send os en e-mail på [email protected]

Om forfatteren: PartnerMedNiveaus redaktion

PartnerMedNiveaus redaktion består af en gruppe engagerede skribenter, der rådgiver vores brugere om kærlighed, parforhold og singleliv.

Läs mer artiklar skrivna av PartnerMedNiveaus redaktion