Hvordan skal man forholde sig til jalousi, og hvordan opbygger man tillid til hinanden eller en ny partner?

jalousi

Når du får en ny partner, er tillid nok det, der er mest vanskeligt at få opbygget, specielt hvis du har oplevet at blive svigtet i tidligere forhold. Tillid er én ting, jalousi noget helt andet. Jalousi kan være altfortærende, noget nær umuligt at komme over og kan virkelig tære på og ødelægge et forhold. Har man ikke tillid til sin partner, så kan jalousien naturligt opstå og udvikle sig.

Vær ærlig, og forvent det samme fra din partner

Er du i et nyt forhold, så er du nødt til at tro på, at den du dater/har et forhold til er ærlig og oprigtig. Der er intet forkert og unaturligt ved, at du spørger ind til, hvad den anden laver, når I ikke er sammen; men begynder du at kontrollere, eller føler du, at din nye partner prøver at kontrollere dig og stiller spørgsmål til, om det, du siger, er sandt, så er det vigtigt, at I får taget en snak om, hvad I forventer af hinanden. For det er ofte fordi forventningerne ikke stemmer overens, at jalousi og problemer opstår.

Vær åben om tidligere svigt

Hvis du er blevet svigtet tidligere, så er det svært at have tillid til nogen, men du er nødt til at komme ud over din mistillid, du må stole på, at din nye partner er en ærlig person, der også vil dig og jer, og at han/hun ønsker at være i jeres forhold. Tag en snak med vedkommende, og fortæl ham eller hende, hvad du har været ude for i tidligere forhold, og sørg for at få afstemt og afklaret, inden jalousien udvikler sig.

Vurder forholdet, og lad dig ikke snyde

Efterhånden som I lærer hinanden bedre at kende, bliver det at have tillid til hinanden nemmere. Giv hinanden rum og plads, og stol på din partner; det er det bedste råd, der er. Men hvis du finder ud af, at din tillid bliver brudt, så er det med at komme ud af forholdet igen i en fart, for så er din partner sikkert ikke lige så glad for dig, som du er for vedkommende.

Med tillid forsvinder jalousien

Er din nye partner frygtelig jaloux, så må du sørge for, at I får vendt de tanker, han eller hun går rundt med. For nogle er jalousi en frygtelig “sygdom”, som er meget ubehagelig at leve med, og som kun kan kureres ved, at I er åbne og ærlige. Sygelig jalousi er så godt som umuligt at leve med, og stoler din partner slet ikke på dig, så er det et stort arbejde at få opbygget tilliden. Men har du fundet mr. eller miss Right, så er det værd at vente på, at tillid og troværdighed opbygges, og det er helt sikkert fantastisk at se jalousien forsvinde, når trygheden er der.

Tilmeld dig nu!

Om forfatteren: PartnerMedNiveaus redaktion

PartnerMedNiveaus redaktion består af en gruppe engagerede skribenter, der rådgiver vores brugere om kærlighed, parforhold og singleliv.

Läs mer artiklar skrivna av PartnerMedNiveaus redaktion