Dating og vegetarer – Dette er værd at vide!

dating og vegetarer

Kunne du date en vegetar, hvis du selv er kødelsker? Og er der fordele ved at have forskellig diæt som par? Eller er det helt umuligt, at få madplaner og familiemiddage til at gå op en højere enhed? PARTNERMEDNIVEAU har interessant fakta og tips om dét at date en vegetar.

Kan din kost have indflydelse på dit dating/kærlighedsliv?

Vi hos PARTNERMEDNIVEAU har fortaget en undersøgelse blandt 368 af vores medlemmer, om kost kan have indflydelse på dit dating/kærlighedsliv.

Hvem vil du helst date, en vegetar eller kødspiser?

Vi spurgte vores medlemmer hvem de helst ville fortrække at tage på date med og starte et forhold med. Her er kødspiseren en sikker vinder, 82% af medlemmerne mente at de helst ville på date med en, som spiser kød og 98% ville også helst starte et forhold med en kødspiser.

Hvad er den største bekymring når det kommer til forskellig diæt?

Vores medlemmer afslørede også at 44% af kødspisernes største bekymring, når det kom til at date en vegetar var, at de altid havde brug for en særlig menu, ved familiemiddage og fester. Ifølge undersøgelsen viste det sig, at dette måske alligevel ikke ville være det største problem, da vores medlemmer overraskende samtidigt afslørede, at hvis de blev inviteret hjem til en partners familie, ville hele 55% af medlemmerne vælge at spise kød hvis det blev serveret, for ikke at fornærme nogen.
Dette hænger måske også sammen med, at hele 39% af de vegetariske medlemmer svarede, at den største årsag til, at de var vegetarer, var helbredets skyld.
Derimod var vegetarenes største bekymring med 45%, madlavning og planlægning af måltider sammen med deres partner.

Tre ord som beskriver vegetarer og kødelskere mest!

Som vegetar er du sund, disciplineret og intelligent

Vi spurgte vores medlemmer, om hvordan de ville beskrive en typisk vegetar med tre ord. Hele 76% var enige om at ordet sund var en klart vinder, efterfulgt af disciplineret (59%) og intelligent (30%).

Som kødspiser er du sund, stærk og tiltrækkende

Ligeledes spurgte vi vores medlemmer om det samme, men med henblik på en typisk kødspiser. Her mente 61% af ordet sund også var i top, efterfulgt af stærk (51%) og tiltrækkende (39%).

De danske singler er mindst åbne overfor at date en vegetar

I forhold til vores skandinaviske naboer, er de danske singler, dem som er mindst åbne overfor at date en vegetar. Kun 18% af de danske singler ville foretrække at gå på date med en vegetar, mens vores skandinaviske naboer, er en smule mere åbne på det punkt. 27% af Svenskerne og Nordmændene og 31% af Finnerne ville vælge at gå på date, med en vegetar fremfor en kødspiser.

Partnermedniveau infografik - internationale vegetardag

Men hvorfor er dét, at dele et måltid sammen, så vigtigt? PARTNERMEDNIVEAUS psykolog Salama Marine siger: At dele et måltid er uden tvivl en af de mest intime ting et par kan gøre – ud over at tage deres tøj af! At sidde over for hinanden ved et middagsbord og stirre ind i hinandens øjne uden distraktioner, er helt sikkert et stort skridt i ethvert forhold. Hvis par kan overkomme denne delikate grundlæggende test, vil deres forhold have en større chance for at udvikle sig i den rigtige retning. Denne undersøgelse bekræfter, hvor vigtigt det er at være tilfreds, når man spiser sammen med sin partner. For nogle mennesker er kulinariske præferencer afgørende i et parforhold, og det resulterer i, at nogle individer er bange for at date nogen, der ikke deler de samme spisevaner som dem selv. I betragtning af, at spise sammen, er en del af et sundt forhold, er det godt at sørge for begge parter er enige, når det kommer til hvad der skal serveres på middagsbordet!

6 gode grunde til at date en vegetar

Derfor skal du date en vegetar – lidt sjov fakta!

Det bliver en billigere middag date. Vegetariske retter koster ofte mindre end kødretter.

✓ De vil holde dig varm på en vinter aften. Forskere har vist, at plante-baserede kost øger kroppens stofskifte.

✓ Vegetarer er ofte slanke. Ifølge det medicinske center University of Rochester, er vegetarer mindre tilbøjelige til at være overvægtige end kødspisere.

✓ Vegetarer har magtfulde allierede. Berømtheder som Henry Ford, Brad Pitt, Albert Einstein, Leonardo da Vinci, Ozzy Osborne og ikke mindst, Geoffrey Giuliano – (den skuespiller der oprindeligt spillede Ronald McDonald), er alle vegetarer.

✓ De er kloge. Ifølge forskere på Southampton University, er intelligente børn mere tilbøjelige til at blive vegetarer senere i livet.

✓ Vegetarer har en bedre sexliv. Forskning tyder på, at folk, der spiser tofu og andre plante-baserede fødevarer, kan nyde et bedre sexliv end deres kød-spisende modsætninger.

Kilder

https://www.partnermedniveau.dk/presse/pressemeddelelser/internationale-vegetardag

Om forfatteren: Sophie Eliasen

Sophie Eliasen er redaktør hos PARTNERMEDNIVEAU.

Läs mer artiklar skrivna av Sophie Eliasen