6 gode råd: At date når du har børn

Dating og børn

Dating og børn, går ikke altid hånd i hånd. Du opdager hurtigt at det et er ikke så let, som det var da du var yngre, uden børn, men med lidt sund fornuft og gode råd, kan du sagtens nyde et pulserende dating liv med børn i billedet. Læs med her, vi giver dig tips til hvordan du kan få et fornuftigt og sundt dating liv, på trods af en travl hverdag med børn i fokus.

Single, men nu med børn

Du troede dating var svært første gang? Her er du, single igen, men denne gang med børn. Dating kan være hårdt, men dating når du har børn kan ligefrem være skræmmende. Du bekymre dig ikke længere om ting som: Er min date smuk? Har han/hun en flot bil? Vil mine venner synes, om ham/hende? Har min date en flot figur?

At udforske dating scenen som forældre, er dit fokus nu rettet mod interne spørgsmål i stedet, såsom: Er min date følelsesmæssigt og økonomisk stabil? Er han/hun en god rollemodel? Ville han/hun være en god far/mor til mine børn?

Nogle folk ser på en enlig mor eller enlig far som at have en masse bagage med sig. Men hvis du alligevel planlægger at få dine egne børn en dag, hvad er der så galt med at date en enlig forælder? Bare husk, at date en single mor eller far, ikke er det samme som at date en person som går meget ud, med lidt eller ingen ansvar.

Læs også: Er skilsmissebørn en del af dit nye forhold?

Hvordan skal jeg vælge en date?

Som forælder skal du være forsigtig med de mennesker, du lader ind i dit liv. Online dating er en fantastisk måde at starte på. Der findes masser af enlige forældre som netop finder kærligheden online.

Selvom du måske ikke ønsker at begrænse dine muligheder, kan det være en mulighed at date nogen, der også har børn i forvejen, det betyder at de kan sætte sig ind i og forstå, hvad du går igennem.

Husk altid at sætte dine børn i første række

Du er den største rollemodel for dine børn, så vær altid opmærksom på hvordan du opfører dig i deres tilstedeværelse, når du dater en ny potentiel partner.

Dine børn skal være din første prioritet. Alle forældre kan bekræfte dette. Men at acceptere dette princip og ren faktisk leve efter det, er to helt forskellige ting. I stormen af forelskelsens kemiske processer, kan det være vanskeligt, at fokusere på meget andet end din nye kærlighed. I denne periode er du oversvømmet med følelser, der gør din nyfunden kærlighed, centrum i dit univers.

Men som forælder, skal dit fokus først og fremmest være dine børns trivsel. Det betyder selvfølgelig ikke, at du skal ofre dit kærlighedsliv og love at du ikke dater indtil dine børn er voksne. Sunde, veltilfredse børn er vokset op blandt forældre, som har taget fornuftige beslutninger for familien. Du er bare nød til at se i øjnene, at dating bare ser anderledes ud, end før du havde børn.

Med ekstra ansvar som enlig forældre er fleksibilitet alt sigende

Når du som enlig forælder dater, tager du også automatisk ekstra ansvar. Du er nødt til at være fleksibel, da enlige forældre som regel har en masse om ørene.

Alene rollen at være enlig forældre er en kæmpe opgave i sig selv, dertil kommer alt det andet, som et fuldtidsarbejde, hente og bringe børnene, at skulle beskæftige sig med eks partneren for børnenes skyld og generelle ting som at handle ind, og holde boligen ren og pæn. Og når du så samtidig begynder at date, er der en masse andre ting som du skal tage højde for.

Enlige forældre har ikke tid til at beskæftige sig med at date folk med en umoden mentalitet. Daten skal være enormt moden, være fleksibel og have forståelse for at du har børn og at de kommer i første række. Det handler om at han/hun muligvis en dag skal tage imod hele pakken, og ikke kun dig, og det skal daten allerede være indforstået med fra starten af.

Læs også: Få børnepasning og dating til at gå hånd i hånd

Tag en dag af gangen

Hvis din date også har børn, kan der være en naturlig forståelse at tage et skridt af gangen, men forvent det ikke. Alle har forskellige værdier – at finde dem hos din date, er en del af at finde ud af, om din date har potentiale til at være en god partner for dig.

Tag din tid og gå langsomt fremad. Det kan måske betyde, at din date er nød til at have god tålmodighed, men hvis ham/hende er klar på at vente og se tiden an, er det formentlig også det værd. Han eller hun vil ikke kun være den rigtige for dig, men også den rigtige for din familie.

Og husk, det handler om at tage det bedste med dig fra begge verdener. Hvis du ikke har dine børn fuld tid, er der jo masser af muligheder for at bruge tid med din date. Tag weekender eller tidspunkter du er væk fra dine børn, til at spendere på nogle af de mere spontane, spændende og selvoptagede ting, du gør, når du er i et nyt forhold. Det er i disse tider, du for eksempel også, kan tillade dig selv at have nogen til at overnatte.

Balancer dating og familielivet Dating og børn

Du vil gøre mindre skade, vise en positiv rollemodel for dine børn og du har en stor chance for at holde alle sunde og glade, hvis du prioriterer på den rigtige måde. Dine børn kommer altid i første række, men husk på, at du også fortjener at være lykkelig.

Dit mål er at finde en sund balance. Du kan gøre dette, bedst ved at være åben og samtidig lytte til dine børn. Bevæg dig langsomt fremad mod at forberede dem til din “nye ven” som er særlig og en du håber, de kan være venner med og samtidig også ønsker at tilbringe tid sammen med.

Vær konsekvent med dit adfærd og måden at du kommunikere på overfor dine børn, og de vil føle sig tryggere og gladere i denne potentielt vanskelige overgangstid i din familie. Dating kan helt sikkert være en hjerteskærende proces, og samtidig en spændende tid for dig som søger efter kærligheden.

Som en single, kan du gamble med dit hjerte i spillet om kærlighed, men som en forælder, skal du altid først og fremmest være opmærksom på dine børn.

Hvornår skal introduktionen ske?

Uden tvivl, bør ingen introduktioner foretages mellem dine børn og en potentiel partner indtil dit forhold viser tydelige tegn på at blive alvorlig. Børn bygger hurtige bånd. Hvis du dater flere potentielle partnere, vil dit barn automatisk bygge flere bånd til disse partnere, for kun at få dem brudt igen.

Sørg for at du er i et fuldt engageret og seriøst forhold, før at du bringer ham eller hende hjem for at møde de små.

Læs også: Dette skal du lede efter hos en partner – 6 centrale kvaliteter

Dating når man har børn er et komplekst emne – både for den enkelte forælder, men også for potentielle partnere til den enlige forælder. Der er rigtig mange enlige mødre og fædre ude i verdenen i dag, så hvorfor begrænse dine chancer for at blive forelsket?

Om forfatteren: Sophie Eliasen

Sophie Eliasen er redaktør hos PARTNERMEDNIVEAU.

Läs mer artiklar skrivna av Sophie Eliasen