5 tips til en succesfuld blind date

blind date

Mange succesrige par mødes i dag gennem blind dates. Måske har en af dine gode venner, familie eller en kollega sat dig op. Blind dates kan være stressende, fordi de medfører, at skulle tilbringe kvalitetstid med en fremmed person. Men, hvis du sørger for at din blind date bliver en succes, kan du måske ende op med en god ven eller en partner for livet.

Tanken om at gå på blind date med en som du aldrig har mødt før, kan for de fleste få nakkehårene til at rejse sig. Der er meget, der kan gå galt, og med syv milliarder mennesker i verden, kan det måske virke lidt usandsynligt, at denne person er “den eneste ene”. Men hvis man ser på det med optimistiske øjne, får du faktisk chancen for at møde en, som du ellers ikke ville få chancen for at møde – og meget synes at ske, når du mindst venter det.

Det siges at tage mellem 90 sekunder til få minutter, at afgøre, om man er tiltrukket, når man møder en ny person. Når man står der med sin nye date, så viser det sig måske, at de forventninger som man havde før daten, slet ikke svarer til virkeligheden. Vi har her nogle gode tips som er værd at overveje.

En god blind date – dette skal du oveveje!

1 Sæt ikke dine forventninger for højt. Prøv på ikke at forvente den perfekte partner lige fra starten. Husk på, at du ikke kender denne person endnu, og bare fordi I er blev enige om at gå på en date, betyder det ikke, at det nødvendigvis er dit livs kærlighed. Gå på date med ideen om at have det sjovt og lære en anden person at kende, i stedet for at lægge for meget i, om det er en potentiel partner. På den måde vil du sandsynligvis føle dig mere afslappet og samtalen vil være mere flydende og behagelig.

2 Stil åbne spørgsmål til din blind date. Stil spørgsmål, men ikke for personlige. Prøv at spørge om åbne og engagerende spørgsmål, i stedet for spørgsmål som kræver et “ja” eller “nej” svar, ingen har lyst til følelsen af at blive afhørt. Prøv at lær så meget som muligt omkring din dates personlighed og livsstil. Er denne person, en som deler dine fremtidsplaner, livstil og komplementerer din personlighed? Fornem om dig og din date kan lide nogle af de samme ting, eller muligvis kunne præsentere dig for noget, som du måske altid har ønsket at prøve. Her er en liste over spørgsmål du kunne spørge om, på jeres blind date:

3 Panik ikke under pinlig tavshed. Bare fordi der er tavshed mellem samtalerne, betyder ikke at øjeblikket er akavet! Det er helt normalt, at tage et par sekunder og reflektere over situationen. Hvis du føler en pinlig tavshed, så sørg for, at du har en backup liste med åbne spørgsmål. Stilheden er formentlig meget kortere end du tror det er.

4 Tal om dig selv. Giv din date et realistisk billede af dig selv, dit liv og dine interesser. Din date er her netop for at lære dig at kende. Du må ikke dominere samtalen, men du skal derimod udtrykke dig, som du ville i typiske samtaler med venner, familie eller potentielle partnere. Find en relation mellem din date og dig selv.

5 Find ud af, om du vil se din date igen. Du skal ikke nævne noget om, at mødes igen, medmindre du virkelig mener det. Hvis du virkelig ikke føler nogen tiltrækning, så afslå høfligt, da der muligvis er en fælles ven involveret og dette kunne skabe nogle problemer.

Tilmeld dig nu!

Om forfatteren: Sophie Eliasen

Sophie Eliasen er redaktør hos PARTNERMEDNIVEAU.

Läs mer artiklar skrivna av Sophie Eliasen