Flirt guide – behersk kunsten!

Flirt guide

Nogle evolutionære psykologer mener, at flirting kan være grundlaget for vores civilisation. Vores overlegne intelligens, komplekse sprog og alt hvad der adskiller os fra dyr er til for, at vi kan tiltrække og fastholde seksuelle partnere. Men der er mange uskrevne regler for, hvordan man kan være attraktiv og charmerede, og det kan være svært at vide, hvad man bør gøre, og hvad man absolut ikke bør gøre. Derfor giver vi dig et overblik over de vigtigste elementer i en god flirt!

1) Sådan fører du samtalen

Mange har en tendens til at tro, at det hele handler om åbningslinjer. Især mænd taler om, hvilke scorereplikker, der virker bedst. Faktum er, at åbningslinjer sjældent er originale, og at den bedste måde at åbne en samtale med en person, som du er interesseret i, er ved at starte en samtale, som du gør med alle andre. Det er dog vigtigt at du bidrager til samtalen jævnbyrdigt. Giv den anden plads til at tale, men lad være med at være passiv og lade den anden gøre alt ”arbejdet” med at holde samtalen kørende. Essensen af ​​en god samtale og en vellykket flirt er gensidighed: give-and-take, hvor begge parter bidrager ligeligt.

2) Flirt med din humoristiske side

Humor er en god måde at lette spændinger og akavede stemninger. Det handler ikke om at få den anden til at falde ned af stolen af grin, men mere om at vise den letsindede side af dig selv, hvor der er plads til sjov. Du vil automatisk få den anden til at føle sig bedre tilpas, og han eller hun vil opleve dit selskab som behageligt. Hvis det eksempelvis begynder at øsregne på jeres date, så lad vær med at klage, men kom med en simpel kommentar som ”dejligt vejr, synes du ikke?”. En anden form for humor, som ofte bruges i flirts, er søde drillerier. Uskyldige drillerier er velmenende, og de er ofte en god måde at bryde isen og blive mere personlig. Det kræver dog, at man er lidt forsigtig, derfor er det en god ide ikke at komme ind på følsomme emner som vægt og familie. Dialekter og byer man er opvokset i, er derimod emner, hvor der ofte er plads til sjov.

3) Vær i den personlige zone

Afstanden mellem dig og din date kan give dig et hint om, hvordan din flirt går. Her er det vigtigt at være opmærksom på, hvilken zone, du befinder dig i. Den intime zone er 15 – 45 cm, og udelukkende beregnet til dem vi er tæt knyttede til. Selvom du gerne vil tættere på din date, anbefaler vi dig ikke at bevæge dig ind i den intime zone, da det hurtigt kan føre til ubehag og misforståelser. Den personlige zone er ca. en halv meter til 1,20 meter, og typisk den afstand vi har, når vi taler til nogen vi kender, men som vi ikke har et nært bånd til. Altså den perfekte zone til flirting!

4) Fortæl, hvad du synes om din date

Hvis din udkårne ved, at du finder ham eller hende attraktiv og interessant, vil han eller hun også være mere tilbøjelig til at kunne lide dig. Hvis nogen fortæller dig, at en bestemt person er lun på dig eller finder dig interessant, vil din interesse for den bestemte person automatisk stige – også hvis det er en person, som du aldrig har mødt! I en amerikansk analyse af 600 komplimenter fandt linguister ud af, at ordet ”nice” forekom i næsten 25 % af alle komplimenterne, og at ordet ”du/dig” forekom ca. 75 %. Med andre ord viser denne analyse, at simple komplimenter er accepterede i flirting. Så tøv ikke, kig din date i øjnene og kom med simple og beundrende komplimenter som ”denne farve klæder dig”, eller ”du ser godt ud i dag”, da de kan være rigtig effektive!

PartnerMedNiveau er det perfekte sted at finde en partner. Vi sørger for at sende dig partnerforslag, som allerede matcher dig i personlighed og præferencer. Således har du de bedste chancer for at finde en, som du virkelig kan blive glad for!

Hvilke uskrevne flirtregler kender du til?

Moska Asif, Online Redaktion April 2013

Kilder

Kilder: http://www.sirc.org/publik/flirt2.pdf

Om forfatteren: PartnerMedNiveaus redaktion

PartnerMedNiveaus redaktion består af en gruppe engagerede skribenter, der rådgiver vores brugere om kærlighed, parforhold og singleliv.

Läs mer artiklar skrivna av PartnerMedNiveaus redaktion